SökMina sidorBeställ gratis infopaket

Lekplatsen på Kakservices fadderskola i Estland invigd

- Äntligen! Nu är lekplatsen på vår fadderskola i Estland färdigbyggd.
Invigningsceremonin blev både högtidlig och festlig.

Kakservice beslutade att hjälpa mönsterskolan i lilla samhället Konguta i sydöstra Estland med ett bidrag till en fin lekplats, något som tidigare inte fanns. Skolans rektor Lina Tamm förklarar behovet:
- En plats utomhus där barnen kan göra av med sin överskottsenergi är mycket efterlängtad. Samtidigt är resurserna knappa och Kongutas ansträngda budget tillåter inte en sådan investering.
Efter projektering och mycket arbete kunde vi nu våren 2010 vara med och inviga lekplatsen. Kongutas kommunchef Agu Kasetalu klippte bandet under högtidliga former. Det blev också tal, musik och uppträdanden. Alla var mycket nöjda med lekplatsen. Invigningen bevakades av ett antal lokala journalister och fotografer. Dessutom har etsnisk riks-tv gjort ett inslag om skolan och den nya lekplatsen! Eldsjälen Hans Berg, som representerade Kakservice vid ceremonin, var mäkta imponerad: Vi blev mottagna som dignitärer. Det viftades med svenska flaggor överallt och barnen var finklädda. Barnens föräldrar och andra intresserade var naturligtvis också med. Lekplatsen består av allt man kan önska sig: gungor, klätterställning, rutschkana och så vidare. Den stora attraktionen, en sex meter hög klätterpyramid, kom däremot på plats först några dagar efter invigningen. På den tänkta platsen hade man istället skapat en pyramid av kakburkar med godsaker från Kakservice. Efteråt fick alla närvarande givetvis varsin kakburk.
- Det var otroligt uppskattat, säger Hans Berg.
Senare på kvllen blev det festlig middag på värdshus där det bland annat vankades jättelika grillade fläsklägg med potatis, en lokal specialitet. Utöver lekplatsen har Kakservice varit med och finansierat en utflyktsverksamhet för barnhemmet i grannbyn Elva. Barnen har bland annat fått åka till en simhall samt fått testa skridskokning. Allt mycket uppskattat.

Kongutaskola i Estland

Lekplatsen invigs av rektor och kommunchefen

Lekplatsen invigs av rektor och kommunchefen

Lekplatsen invigs av rektor och kommunchefenDet blev fest när pyramiden av godsaker delades utNu är den sex meter höga klätterpyramiden på platsLek och stoj på nya lekplatsenLekplatsen har till och med varit på estnisk riks-tv

För de föräldralösa barnen på barnhemmet i Elva kommer de regelbundna utflykterna till isbanan och simhallen i närliggande staden Tartu att bli en guldkant på tillvaron.

Fakta/ Estland 

Befolkning: 1,3 milj (cirka 70 procent ester, övriga ryssar och andra minoriteter)
Huvudstad: Tallinn (400 000 invånare)
Sjävständigt: 24 februari 1918, respektive 20 augusti 1991
Statsskick: Republik
Nuvarande president: Toomas Hendrik Ilves
Medelinkomst: Cirka 9000 kronor/månad
Övrigt: Medlem i EU och Nato sedan 2004

(Källa: Swedish Trade och Wikipedia)

Kontakta oss

031-27 22 20 info@kakservice.se SMS: 0730-12 22 20 Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Läs mer

Sidor

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit ett erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.