Mina sidorBeställ gratis infopaket

Information till föreningens styrelse

Glada spelare i Myckleby IK som tjänat 55 589 kronor till laget

Glada spelare i Myckleby IK som tjänat 55 589 kronor till laget

 

Hjälp er förening att tjäna pengar till laget

Ett effektivt sätt att tjäna pengar till föreningen är att sälja Kakservices chokladbollar, knäckebröd, kakor och godisburkar. Kakservice produkter är efterfrågade och lättsålda. Det gör att försäljningen blir enkel och rolig att genomföra. Många föreningar och klubbar planerar återkommande försäljningsperioder under året. På så sätt bygger de upp en större kundkrets som handlar regelbundet. Kunderna börjar fråga efter Kakservice produkter vilket ger större inspiration och engagemang bland medlemmarna vilket  påverkar både försäljningen och lagandan positivt. Styrelser som väljer att vara aktiva i hur lagen i föreningen arrangerar sina aktiviteter kan få in mer pengar till verksamheten. Det får de genom att planera och genomföra flera försäljningsomgångar under verksamhetsåret. 

 

 

Berätta för medlemmarna om hur andra i föreningen lyckats

Som styrelse kan ni inspirera flera lag i föreningen genom att bjuda in ett lag som bedrivit kakserviceförsäljning och låta dem berätta om sina erfarenheter. Se förslag till agenda för infomötet till höger i höger marginalen. Styrelsen kan också använda befintliga referenser på kakservice.se och presentera lyckade genomförda försäljningar.

Se hur mycket ni kan tjäna >> 

 

Skapa en sektion ”Tjäna pengar till …” på er hemsida

Genom att lägga upp en sektion på er föreningsportal som heter ”Tjäna pengar till laget” kan ni publicera informationsmaterial och presentera konkreta tips hur lagledare och föräldrar ska gå till väga, se exempel i högermarginalen.

Så här kan tränare och lagledare hjälpa till att tjäna pengar till laget.

 

Tjäna pengar till föreningens centrala ekonomi 

Föreningens styrelse kan tjäna pengar till den centrala ekonomin genom att själva arrangera säljaktiviteter. När det finns ett tydligt syfte och mål med försäljningen så skapar det större engagemang att sälja. 

Ett bra sätt att marknadsföra föreningen är att beställa kakservice klisteretiketter med föreningsmärket och kontaktinformation. Etiketterna sätts på burkarna och föreningen syns varje gång kak-, godis-, eller knäckebrödsburkarna tas fram. 

Se exempel på sätt som ni kan tjäna pengar i föreningens regi högermarginalen.

 

Tips till föreningens styrelse

Agenda för infomöte

Bjud in lagledare till ett informationsmöte tillsammans med en lagledare som redan har sålt Kakservice produkter.

 • Så här mycket pengar tjänade vårt lag

 • Så här planerade vi försäljningen

 • De här aktiviteterna genomförde vårt lag

 • Så här drev vi försäljning i våra digitala kanaler

 • Så här distribuerade vi kakburkarna

 • Så här redovisade vi pengarna

 

Er förenings hemsida, "tjäna pengar"

Skapa en sida på er förenings hemsida som ni kallar "tjäna pengar till laget". Presentera konkreta tips hur lagledare och föräldrar ska gå till väga. 

presentation av Kakservice kakor, chokladbollar och knäckebröd


 

Försäljning i föreningens regí 

 • Sälj i ert café
  Köp in chokladbollar och kakor till klubbstugans cafeteria och sälj styckevis till kaffet. Ni kan givetvis också sälja burkar som personer tar med hem. 

 • Sälj utanför er lokala butik
  Prata med en lokal butik eller köpcentrum om laget får sälja utanför deras lokaler. Beställ varierade burkar med kakor, knäckebröd och godis och planera en dag då laget samlas i lagets kläder och säljer till passerande.

 

Pontus Olsson i Myckleby IK

Vi säljer Kakservice produkter eftersom de är så lättsålda och goda