Besök från vår fadderskola i Estland - Konguta

Lina Tamm rektor på vår fadderskola i Estland och hennes kollegor kom på besök till vårt kontor i Sverige

- Så kul att Lina Tamm rektor på vår fadderskola i Estland och hennes kollegor kom på besök till Sverige och vårt kontor. Vi har tillsammans genomfört flera olika projekt genom åren allt ifrån att bygga en fin lekplats, lekstugor till att dra igång en utflyktsverksamhet för de föräldralösa flickorna och pojkarna på barnhemmet i närliggande Elva. Nu var det väldigt roligt att få träffa Lina och hennes kollegor för och höra hur dem har det.

Många har nog svårt att föreställa sig att det behövs ett välgörenhetsprojekt i Estland – ett fredligt land som ligger så nära Sverige. Men faktum är att många invånare fortfarande lever under svåra och fattiga förhållanden. Speciellt om man kommer ut på landsbygden. Utanför den glittrande citykärnan i huvudstaden Tallinn lever de sämst lottade fortfarande på en materiell nivå som är likvärdig med eller till och med sämre än på Sovjettiden.

–Det finns fortfarande stor nöd. Jag har elever som saknar såväl el som rinnande vatten hemma. Vi har fått bygga speciella duschar i skolan så att de kan tvätta sig ordentligt, berättar Lina Tamm, rektor på skolan för årskurs 1-6 i landsbygdskommunen Konguta, cirka 20 mil sydost om Tallinn.

– Vi på Kakservice jobbar mycket med ungdomar. Därför känns det inspirerande att få vara med och hjälpa till i ett sånt här projekt. Det är inget som förändrar världen, men för barnen på skolan betyder det mycket, det vet vi, säger vd Mikael Westerberg och kompanjonen Jan Truuväärt, vars föräldrar för övrigt flydde till Sverige från Estland under 2:a världskriget.

 

Publicerad 2016-04-22

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.