Elever från en av skolorna som valt att tjäna pengar till klassen med Kakservice

Tjäna pengar till klassen med klassförsäljning

Beställ gratis infopaket

Klassförsäljning

Vi på Kakservice ger din klass möjligheten att enkelt tjäna pengar till klassen genom att sälja våra goda kakor, godis och knäckebröd av hög kvalitet tillsammans med klassen. Årligen säljer över 8000 skolklasser och lag över hela Sverige Kakservices populära och lättsålda produkter för att få lite extra pengar i klasskassan. Varje burk kostar 75 kronor och ni behåller minst 44% av priset. Klassen tjänar alltså minst 33 kronor per såld burk vilket gör att ni snabbt tjänar ihop till drömresa.

Så här går det till att tjäna pengar till klassen 

 • 1

  Dela ut säljkataloger – Kom igång och börja sälj

  Beställ infopaket och dela ut säljkataloger till alla i gruppen. Börja sälj till släkt, grannar och på arbetsplatser genom att visa upp säljkatalogen.

 • 2

  Beställ och dela ut

  Er försäljning sammanställs automatiskt med Mina sidor och levereras till er inom 2-5 arbetsdagar. Dela ut burkarna till era kunder.

 • 3

  Räkna ihop vinsten

  När ni delar ut burkarna till era kunder tar ni samtidigt betalt. Vinsten behåller ni direkt. Nu är ni klara!

Beställ gratis infopaket

Infopaketet innehåller allt ni behöver för att starta. Säljkataloger, infobroschyr och en smakprovsburk.

InfopaketNi kan starta en försäljning precis när ni vill!
Beställ gratis infopaket

Så här lyckas ni med klassförsäljning

 

Säljlistan visar tips på bra försäljningsställen och exempel på hur mycket du kan sälja.

Din egen säljlista

Mamma & Pappa2 st
Farmor1 st
Grannarna5 st
Mammas jobb4 st
Pappas jobb3 st
Webshop8 st
Totalt23 st

Ni visar upp säljkatalogen för dem som ni besöker och vill sälja till. Ett tips är också att använda sociala medier, skolans eller klassens sida på Internet för att nå lagets fans, släktningar o.sv. för att sälja Kakservice produkter. Det ger en riktigt bra spridning och bidrar till fler sålda burkar.

“Kakor gillar ju nästan alla. Och för dem som inte vill ha nåt sött fanns ju knäckebröd. Vi bestämde att alla skulle försöka sälja tio burkar per person.”

— Helena Ödmark, mentor för klass 7 B

Förtjänst och vinst: Hur mycket kan klassen tjäna?

* Genomsnittssäljaren säljer 23 burkar

Tollarps skolaTotal förtjänst16.320 kr

Tjäna pengar till klasskassan med din personliga webshop

Att sälja till klassen har aldrig varit enklare. Genom att visa upp produkterna för så många som möjligt gör att ni enkelt säljer mer. Till er hjälp har ni både en säljkatalog och en personlig webshop. Webshopen kan varje säljande elev dela genom sociala medier, via mejl eller sms. Kunden kan se hela sortimentet och själv lägga sin beställning. Enkelt och smidigt för alla!
 

Tre fördelar med webshopen:

 1. Du kan börja sälja direkt

 2. Du når många fler kunder

 3. Enkelt att beställa direkt i mobilen

”"Vi sålde nog 300 burkar fler än förra omgången! Webshopen påverkar absolut. Man kanske inte hade sålt till de som bor långt borta, men nu får de ändå chans att handla".”

Petra Weister, Ljungarumsskolan, klass 6

Lätt att sälja

– bra produkter ger nöjda klasser

Tjäna pengar till klassen och gör skolresan ni drömt om. Bli inspirerad av andra ungdomar och klasser som sålt kakor, chokladbollar, godis och knäckebröd för att tjäna pengar till drömresan. Det är enkelt att sälja Kakservice högkvalitativa produkter, läs om hur du som skolledare och lärare kommer igång med försäljningen.

 

”Det gick så bra förra gången och ungdomarna tycker att det är roligt så efter jul beställde vi 660 burkar och de har gått åt nästan allihop. Förutom att eleverna fick sålt en hel del burkar hände det också många roliga saker när de var ute, berättar Pia”

- Pia Axelson, klasslärare för Kronbergsskolan

Vad kan man sälja med klassen?

– Chokladbollar, knäckesticks och kolor, ett sortiment för alla smaker

Vad kan man sälja för att tjäna pengar till klassen? Om du frågor oss är svaret tydligt: kakor och godis går alltid hem! 

Mormors Dubbla Chokladflarn är verkligen smaskiga med två havreflarn och fyllning av god choklad. Gillar du arraksbollar så kan du också välja Pappas Punschbollar som är chokladöverdragna läckerbitar rullade i chokladströssel. Bland kakorna kan kunderna välja Mias Mintflarn som är frasiga dubbla havreflarn med mild mintsmak. Kajsas Kafékakor har härligt stora chokladbitar insprängda i och är ett måste på varje kaffebord.

Knäckesticksen finns i tre olika smaker. Vi har Josefinas Finknäcke med vallmo, linfrö och sesam, Konrads Kalasknäcke med sesam och havssalt och sist men inte minst Veronikas Ost- & Vitlöksknäcke.. Passar utmärkt till mellanmålet eller till fredagsmyset. Underbart goda som dom är eller med lite smör på.

Tre tips kring att sälja till klassen

– när du ska komma igång 

För att lyckas med din försäljning är det bra att träna in några försäljningsargument innan.

Här är några tips: 

 • Berätta vad ditt lag/klass ska använda pengarna till, exempelvis att ni är där för att sälja till en klassresa eller ett träningsläger.

 • Berätta att de stöder er klass genom sitt köp

 • Goda kakor och lättsålda produkter som du levererar hem till dörren.

Använd digitala medier för att nå familjemedlemmar och vänner med budskapet att ni säljer kokosbollar och kakor eller andra Kakservice-produkter. Det ger en bra spridning och bidrar oftast till fler sålda burkar.

Alla burkar
säljs för
75 krNi tjänar
33 kr/burk

Konrads KalasknäckeKrispiga sticks med sesam och havssalt. Underbart goda som de är eller med lite smör på.

Mammas ChokladbollarChokladbollar med den där riktigt klassiskt goda smaken! Smaskiga och rullade i cocos är de försvinnande goda.

Lillebrors Bästa KolablandningEngelska kolor blandade med fruktkolor. Lillebror är en riktig finsmakare, och här är en mix av hans absoluta favoriter!

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Vad kan man göra för att tjäna pengar till klassen? 

För att tjäna pengar till klassen kan man genomföra en klassförsäljning. Ni säljer produkter ur ett förutbestämt sortiment med hjälp av en katalog eller en webbshop, och en stor del av försäljningen går direkt till er klasskassa. Vid en klassförsäljning med Kakservice säljer du och din klass populära kakor, godis och knäcke. Vårt koncept är beprövat, produkterna är lättsålda och försäljningen är enkel att administrera. 

Att genomföra en klassförsäljning med Kakservice görs i några enkla steg. Alla elever använder sig av den fysiska katalogen, den personliga webshopen eller både och. Ni frågar er fram till de som vill handla kakor av er och bidra till er skolresa. Ett tips är att sälja till släkt och vänner, grannar i området och föräldrarnas kollegor. Sedan sammanställer ni er försäljning, tar emot leverans av kakorna, delar ut till kunderna och tar emot er betalning. 

 • Produkterna är populära och lättsålda. 

 • Alla burkar har ett lågt pris som många har råd med. 

 • De är inte säsongsbundna utan går att sälja året runt. 

 • I sortimentet finns något för alla. 

Ni tjänar 30 kr per burk

 
Vad tjänar man mest på att sälja med klassen? 

En klassförsäljning med Kakservice ger bra pengar till klasskassan. Ni säljer varje burk för 70 kr, och er förtjänst är 30 kr per såld produkt. 43% av priset går alltså direkt till er klasskassa. Förutom att förtjänsten är hög så är produkterna lättsålda. Om alla i klassen hjälps åt att sälja kakor, godis och knäcke har ni snabbt samlat ihop pengar till en klassresa. 

Hur mycket behöver klassen sälja? 

När ni ska tjäna pengar till klassen genom klassförsäljning kan ni antingen ha siktet inställt på att få ihop så mycket pengar som möjligt, eller sätta upp ett konkret mål redan från början. Om ni vet hur mycket klassresan ni drömmer om kostar kan ni räkna ut vad som saknas i er kassa för att ni ska kunna ta er dit. Då kan ni också räkna ut hur många produkter ni behöver sälja tillsammans, samt var och en. Det ger alla ett tydligt mål att jobba efter. 

När ni säljer kakor från Kakservice tjänar ni 30 kr per burk, från första burken. För att till exempel tjäna ihop 9 000 kr till klasskassan behöver ni sälja totalt 300 burkar. Om ni är 25 elever i klassen behöver ni då sälja 12 burkar var. Om ni inte har ett konkret mål med er försäljning kan ni istället bestämma ett minsta antal burkar som varje deltagare ska sälja. Det brukar sporra eleverna att komma igång, och bidra till ett bra resultat. 

Vad kan man sälja för att tjäna pengar till klasskassan? 

Det finns olika aktiviteter man kan göra för att tjäna pengar till klassen. Man kan till exempel anordna en loppmarknad, sälja tjänster såsom trädgårdsarbete eller hundpromenader, ordna kafé i skolan och sälja fika, eller arrangera ett skoldisco. Det mest populära sättet att tjäna pengar till klassen på är att göra en klassförsäljning. Att sälja kakor och godis från Kakservice är ett enkelt sätt som ger en bra vinst.

Kakservice erbjuder ett sortiment med något för alla. Vill man inte ha kakor eller godis finns det knäcke som passar perfekt som snacks eller till mellanmålet. Det finns också goda alternativ utan gluten eller laktos som funkar för dig med allergi. Flera av alternativen är dessutom veganska. Några av storsäljarna i sortimentet är Mammas Chokladbollar och Lillebrors Bästa Kolablandning. 

Glada ungdomar säljer kakor för att tjäna pengar

 
Positiva effekter med klassförsäljning 

Att genomföra en klassförsäljning ger ett extra tillskott i kassan så att klassen kan åka iväg på en skolresa tillsammans, eller spendera pengar på någon annan aktivitet. Det finns fler positiva effekter med att genomföra en försäljning, som till exempel att lära sig ta ansvar, att känna samhörighet och att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Ekonomi och räkneexempel blir också en naturlig del av försäljningen. 

Eleverna lär sig att ta ansvar 

Att delta i en klassförsäljning kräver ett visst ansvar. Förutom att ställa frågan om någon vill köpa av dig ska du sammanställa din försäljning digitalt. När kakorna sedan levereras ska du dela ut burkarna till de som handlat av dig, och ta betalt. För att genomföra en försäljning behöver klassen ha någon som tar det övergripande ansvaret och som är kontaktperson mot Kakservice. Detta måste vara en person över 18 år, så ta till exempel hjälp av en förälder eller lärare. 

Denna kontaktperson beställer infopaket av oss på Kakservice och rapporterar sedan in klassens totala försäljning efter avslutad försäljningsperiod. Beroende på vilken ålder det är på eleverna i klassen kan ni utse en eller ett par elever som får ta lite extra ansvar över försäljningen, och som kan peppa kompisarna till att sälja lite extra. De eleverna skulle kunna hjälpa till med dessa områden:

 • Dela ut säljkataloger till alla i klassen och meddela när försäljningsperioden ska avslutas.

 • Peppa deltagarna genom att meddela hur mycket klassen sålt hittills, och hur mycket mer som behöver säljas för att nå målet. 

 • Påminna om försäljningen och uppdatera klassen om hur många dagar det är kvar av försäljningstiden. 

 • Ta emot alla kakorna och sortera burkarna i högar till varje deltagare. För detta moment är det bra att vara många som hjälps åt. 

Ett enkelt sätt att tjäna pengar på

Klassen kan välja att starta en klassförsäljning precis när det passar. Det första steget är att beställa ett infopaket. I det paketet finns all information ni behöver samt ett burk med godis som smakprov. När infopaketet beställs väljer ni också hur många kataloger ni vill ha. Vi på Kakservice brukar rekommendera att ni beställer två kataloger per deltagare. Då kan varje elev till exempel lägga ut en av katalogen på en förälders arbetsplats.

För att klassförsäljningen ska bli så enkel som möjligt är det många som väljer att endast sälja digitalt, och skickar ut en länk till sin personliga webbshop till släkt och vänner. De ordrar som kommer in den vägen sammanställs automatiskt och ingen extra administration krävs av deltagaren. 

Infopaket

 
Kakor och godis fungerar alltid!

Så snart ni mottagit infopaketet är det bara att sätta igång och sälja. Det spelar ingen roll om det är jul, sommar, vår eller höst. Det är lättsålda produkter som fungerar lika bra året om. Klassen väljer själva en tidpunkt då det passar att genomföra en försäljning, det kan till exempel vara i början av en termin eller innan jul då många vill fylla på skafferiet. Det är alltid en bra tid för kakor och godis!

Något som är bra att tänka på när ni påbörjar en försäljning är att sätta ett slutdatum. Vi rekommenderar att säljperioden är tre veckor. Längre än så brukar inte generera fler sålda produkter, utan gör bara insatserna mer utspridda. Dessutom är det fördelaktigt om de kunder som beställer tidigt inte behöver vänta alltför länge på sin leverans.

Kakservice står alltid redo att hjälpa er att sätta igång. Det är inte bara skolklasser som samlar pengar för att uppfylla sina drömmar. Läs mer om hur du kan tjäna pengar till laget och föreningen

Så mycket tjänar ni

Ju fler produkter klassen säljer
– desto högre förtjänst per produkt

Burkarna kostar 75 kronor styck för din kund och er förening tjänar minst 33 kronor per burk.

Er förtjänst 44-44%

Antal sålda burkarFörtjänst per burk
Från 3533 kr

 
 
 

Kakservice har genom åren hjälpt tusentals klasser i grundskola och gymnasiet. De har enkelt kunnat samla ihop pengar genom försäljning av våra goda chokladbollar, kakor, godis och knäckesticks. Med Kakservice generösa ersättning går minst 44% av försäljningspriset 75 kr per burk till skolklassen. Här finns möjligheter att tjäna pengar för att förverkliga sina drömmar.

 

Tryggt att veta

 • Starta när ni vill
  Det kostnadsfria infopaketet innehåller allt ni behöver för att starta en försäljning.

 • Snabba leveranser
  Burkarna levereras till er inom 2-5 arbetsdagar.

 • Bra hjälpmedel – Mina sidor
  Enkel hantering för dig som kontaktperson och för säljarna i gruppen.

 • Inga utlägg – Fri returrätt
  Ni har 30 dagars betalningstid och fri returrätt.

 • Personlig support
  Ring oss gärna på 031-27 22 20. Vi finns här för dig mån‑fre 07.30‑17.00.

 • Enhetspris
  Alla burkar säljs för 75 kr och ni tjänar 33 kr från första sålda burken.

Första steget mot en klassresa med klassen

Ibland kan skolterminen kännas oändligt lång. Då kan tanken på en klassresa liva upp stämningen. Att åka någonstans tillsammans brukar ge klassen bättre sammanhållning och dessutom vara både lärorikt och roligt. Men vart ska ni åka?

Här kommer några tips på populära resmål för skolresan i Sverige

 • Stockholm: i huvudstaden kan ni bland annat besöka Riksdagshuset, uppleva Medeltidsmuseet, se Vasamuseet och gå på Gröna Lund.

 • Göteborg: i Sveriges näst största stad kan ni uppleva spännande utställningar på Universeum, åka Paddan-båt, besöka nya Älvsborgs fästning och gå på Liseberg.

 • Visby/Gotland: på Gotland kan ni besöka Hansestaden Visby med sin berömda ringmur, utforska Lummelundagrottan, se de fascinerande raukarna och cykla kring ön.
   

Här är tips på spännande storstäder att besöka:

I gymnasiet är det ofta sol och bad eller europeiska storstäder som ligger på topplistan.

 • London: Se vaktbytet vid Buckingham Palace, shoppa längs den berömda gatan Oxford Street, besöka slottet och (fängelset) Towern och se kändisarna på Madame Tussauds vaxkabinett.

 • Prag: där ni kan promenera över den berömda Karlsbron, se den imponerande Pragborgen, besöka de judiska kvarteren och få en tankeställare vid koncentrationslägret Theresienstadt.

 • Berlin: Se resterna efter muren med egna ögon, besök museet vid Checkpoint Charlie, åka upp i det berömda TV-tornet, käka en bratwurst och upplev det pampiga monumentet Brandenburger Tor. En timme utanför Berlin finns dessutom Europas största äventyrsbad, Tropical Islands.

 

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.