Tips på aktiviteter med klassen

Här får du tips och idéer på aktiviteter och resmål som ni kan diskutera med föräldrar, lärare och vänner i skolan.

När ni planerar en gemensam aktivitet eller resa så bygger det teamkänsla och ger energi i klassen. Genom att inspirera varandra öppnar ni upp för fantasin för allt som går att göra med klassen i och utanför skolan. 

En aktivitet som ger ett roligt äventyr kan vara kort eller över några dagar, det viktiga är att det blir en gemensam rolig händelse  att se fram emot.  I Sverige finns många fina anläggningar och resmål skapade för roliga gruppaktiviteter anpassade för skolklasser.. 

Kakservice hjälper varje år ca 8 000 klasser och lag att förverkliga sin drömresa eller aktivitet genom att göra det enkelt att tjäna pengar till klasskassan tillsammans.
 

 

 
Idéer till klassaktiviteter

Nedan följer några webbplatser med information om aktiviteter för din klass:
kloten.se, skolreseaventyr.se, barnenso.se, kneippbyn.se, bodaborg.se, activity.se, jumpyard.se, expectrum.se.

 

Inspireras av andra Kakservice-klasser

Skolklasser har roligt och gör många trevliga aktiviteter när de samlar pengar till sin klasskassa. Men ibland behövs lite hjälp för att sätta fart på kreativiteten. Då är det toppen med inspiration och tips från andra klasser som gjort lyckade aktiviteter. Många klasser som sålt Kakservice produkter och kommit iväg på resor och gruppaktiviteter vill gärna dela sin historia. Gör ett besök, se bilder, filmer och läs berättelser om klassresor och trevliga aktiviteter med klassen

När vi fick säljkatalogerna tänkte jag:
”Yes, nu ska jag sälja en massa burkar! Jag kom på en massa bra sätt att sälja på, och det var jättekul ”

- Eleverna i klass MU3AB, Hvitfeldtska Gymnasiet

Hvitfeldtska Gymnasiet MU3AB tjänade 8 398 kr. Läs klassens berättelse  

Sälj våra populära produkter

Beställ gratis infopaket

Åk skidor med klassen

En vinterresa med klassen är en rolig gemensam aktivitet. De mer erfarna skidåkarna får möjlighet att hjälpa de som åkt mindre, vilken bidrar till att stärka teamkänslan i klassen. Det är toppen när ungdomarna aktiverar sig i pisten eller i spåret och berättar om sina bravader för klasskompisarna över en varm choklad i stugan.  

Romme Alpin är en populär och fin anläggning som ligger relativt långt söderut, några timmar ifrån Stockholm eller Göteborg. Här finns bra backar och trevligt boende vid pisten. 

Besök hemsidan: rommealpin.se/sv

Orsa Gröntklitt ligger lite längre norrut i närheten av Siljan och har många roliga aktiviteter: längdskidåkning, utförsåkning, slädtur, vinterfiske, hundspann och Orsa rovdjurspark m.m. 

Besök hemsidan: orsagronklitt.se
 

Under sommaren och vinter erbjuder Järvsö ett stort varierat utbud av aktiviteter. Här kan du uppleva fart, spänning och natur. Hälsa på de vilda djuren på Järvzoo. Lära dig mer om våra fem största rovdjur. På sommaren  kan du kasta dig ut i Järvsö Bergscykelpark eller på vintern i Järvsöbacken. Upplev vår fantastiska natur antingen på ett par skidor, snöskor eller till fots. Varför inte i Kajaken tillsammans. 

Besök hemsidan: jarvso.se

 

 

Läs hur du som skolledare kan hjälpa klassen att tjäna pengar

Äventyr med klassen är något speciellt

Att åka på skolresa är något alldeles speciellt. Vänskapsband knyts, laganda stärks och livsminnen skapas. Målsättningen är att alla ska hitta just sin drömskolresa. Välj mellan många olika äventyr där ”allt” ingår: spännande aktiviteter, mäktiga naturupplevelser, kost, logi och transporter på platser runtom i Sverige. 

Kakservice vill inspirera barn och ungdomar att anta nya utmaningar. Vi stöttar klasser som vill tjäna pengar till en rolig aktivitet med klassen. Det stärker klassen att tjäna pengar till en resa ihop. 

Besök hemsidan: skolreseaventyr.se

 

“Som avslutning på tiden tillsammans sparade de ihop till en gemensam resa. Valet föll på Kolmården och en slags lägerskola med två övernattningar. Det blir lite äventyr, att få vara med och mata djuren. Men framför allt ser de nog fram emot att få resa tillsammans med sina klasskompisar ”

- Tomas Nilsson, klassförälder Laggarbergs skola

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Åka på läger 

Läger nära naturen med klassen ökar kreativiteten, energin och bygger laganda. Runtom i Sverige finns arrangörer av läger och vildmarksguider där klasser får chans att lära känna naturen och sig själva bättre. Guiderna ger träning i vildmarkslivet och berättar historier om regionen. Vissa arrangörer har höghöjdsbanor medans andra visar historiska platser. Som boende erbjuds ofta klasser att bo i en stugby men ibland även i egna tält. En lägerresa kommer eleverna prata om och glädjas länge.  

Säfsen och Barnens ö erbjuder roliga lägerresor.

Besök Säfsens hemsida

Besök hemsidan för Barnens ö

 

“Eleverna beslöt sig för en lägerskola i bohuslänska Ramsvik, med möjlighet till exempelvis havsbad, fiske och kajakpaddling. ”

- Kärraskolan i Göteborg

Aktiviteten med klassen - ger minne för livet

Det är fantastiskt att se när klasser planerar och jobbar ihop pengar tillsammans. Eleverna pratar ihop sig, både i klassrummet, på raster, hemma och på fritiden. Ungdomarna får också tillfälle att ta eget ansvar. Förberedelse, planering, säljarbete och framför allt demokratiskt komma överens om vilken aktivitet eller resa som klassen ska göra. Barnen och ungdomarna får vänner och minnen att ta med sig resten av livet.

Här är några tips:

 • Skapa en gemensam syn på vad ni vill med aktiviteten med klassen

 • Planera hur ni snabbt och enkelt kan samla ihop pengar till klasskassan

 • Låt eleverna i gruppen visa sin drivkraft och ta eget ansvar

 • Ge förutsättningar för ett bra samarbete i klassen

Material att beställa utan kostnad

 
Film - Så här går det till att sälja Kakserviceprodukter
 

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.