Kakor tog skolklassen till Sveriges framsida

Kakor är helt outstanding av allt jag varit involverad i för att tjäna pengar till skolresan, berättar Sivert Holmberg, aktiv förälder i årskurs 6 på Centrumskolan i Kalix. Sivert är själv lärare och har även varit engagerad i en innebandyklubb.

- Vis av mina tidigare erfarenheter rekommenderade jag klass 6 att sälja Kakservice omtyckta produkter när det började bli dags att hitta ett sätt att tjäna pengar till skolresan, menar Sivert.

- Eleverna har sålt fyra omgångar. Varje gång med lika lyckat resultat, berättar Sivert med ett leende. Skolresan gick av stapeln i början av juni, 135 mil hemifrån till Sveriges framsida, Göteborg.

- Vi åkte buss och nattåg. Dag ett blev det en helkväll på Liseberg. Den andra dagen ägnade vi åt en guidad tur med båten Paddan, shopping i Nordstan, en rejäl promenad längs paradgatan Avenyn och avslutade återigen med ett besök på Liseberg. Klassen ”tvingade” mig att åka berg och dalbanan, Balder. Det var verkligen en hisnande upplevelse, skrattar Sivert.

- På lördagen som var tredje dagen i Göteborg åkte vi, i extrem värme, båt till Älvsborgs Fästning för att uppleva ett historiskt skådespel om Ulrika Eleonora, Karl XIIs änka. En väldigt uppskattad aktivitet, menar Sivert.

Sista dagen kom och det var dags för hemfärd. 

- Ihop med ett antal tigrar, lejon, nallebjörnar och chokladkartonger från Liseberg satte vi oss på tåget. En väldigt lyckad skolresa var på väg att ta slut. Vi var överens om att vi borde ha varit iväg minst en dag till, för det fanns massor mer att uppleva i den underbara staden Göteborg, avslutar Sivert. 

ÅK 6, Centrumskolan

Total förtjänst 48.320:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar4 st
Antal deltagare24 st
Total förtjänst48.320 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar422 st
Pappas Punschbollar388 st
Farmors Lyxpepparkakor334 st
Morfars Makalöst Mumsiga Chokladkex (produkt utgått)319 st
Farfars Favoriter210 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.