Lillebror och mamma tog oss till Tyskland!

Försäljning av Lillebrors Bästa Kolablandning, Mammas Chokladbollar och några andra kaksorter har varit grunden för vår finansiering av skolresan till Sundern i Tyskland, berättar Yvonne Dahlqvist lärare för klass 9AB tyska på Alneskolan i Bonässund.

- Vi har en vänklass på Realschule i Sundern, 6 mil från Dortmund i Tyskland. Den tyska klassen var i vintras och hälsade på oss och innan dess var vi i höstas nere hos dem, säger Yvonne. 

Kakförsäljning har varit ett riktigt lyckokast för klass 9AB tyska. De har sålt tre omgångar och tack vare det och ett stipendium fått ihop till hela tysklandsresan.
- Kakservices kakor är verkligen lättsålda. Det är något jag absolut kan rekommendera andra klasser att sälja, hävdar Yvonne. 

Klassen åkte tåg ner. På vägen strosade de i Köpenhamn och Hamburg under några timmar. Väl nere i Sundern möttes eleverna av sina värdfamiljer. Eleverna fick uppleva såväl vardag som helg under sin Tysklandsvecka.

- Under fem intensiva dagar hann vi med massor med aktiviteter. Vi besökte en nöjespark, var med på stadsfest, hade en familjedag i respektive elevs familj och gjorde studiebesök på två fabriker, en som gör köksmaskiner och en som gör kaffebryggare.
Sist men inte minst ägnade vi en eftermiddag åt shopping, berättar Yvonne.

 - Det var dags att bege sig hemåt igen. Vi flög hem från Köln. I Köln besökte vi den magnifika Kölner Domen och var på chokladmuseum. Trötta, men lyckliga och fulla av intryck var vi åter hemma, avslutar Yvonne Dahlqvist.

Läs mer om hur ni kan tjäna pengar till klassen!  

Klass 9 AB, Alneskolan

Total förtjänst 20.560:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare27 st
Total förtjänst20.560 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning338 st
Kajsas Kafékakor182 st
Mammas Chokladbollar157 st
Lillans Lösgodis152 st
Mormors Dubbla Chokladflarn116 st

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.