Lillebror och mamma tog oss till Tyskland!

Försäljning av Lillebrors Bästa Kolablandning, Mammas Chokladbollar och några andra kaksorter har varit grunden för vår finansiering av skolresan till Sundern i Tyskland, berättar Yvonne Dahlqvist lärare för klass 9AB tyska på Alneskolan i Bonässund.

- Vi har en vänklass på Realschule i Sundern, 6 mil från Dortmund i Tyskland. Den tyska klassen var i vintras och hälsade på oss och innan dess var vi i höstas nere hos dem, säger Yvonne.

Kakförsäljning har varit ett riktigt lyckokast för klass 9AB tyska. De har sålt tre omgångar och tack vare det och ett stipendium fått ihop till hela tysklandsresan.
- Kakservices kakor är verkligen lättsålda. Det är något jag absolut kan rekommendera andra klasser att sälja, hävdar Yvonne.

Klassen åkte tåg ner. På vägen strosade de i Köpenhamn och Hamburg under några timmar. Väl nere i Sundern möttes eleverna av sina värdfamiljer. Eleverna fick uppleva såväl vardag som helg under sin Tysklandsvecka.

- Under fem intensiva dagar hann vi med massor med aktiviteter. Vi besökte en nöjespark, var med på stadsfest, hade en familjedag i respektive elevs familj och gjorde studiebesök på två fabriker, en som gör köksmaskiner och en som gör kaffebryggare.
Sist men inte minst ägnade vi en eftermiddag åt shopping, berättar Yvonne.

 - Det var dags att bege sig hemåt igen. Vi flög hem från Köln. I Köln besökte vi den magnifika Kölner Domen och var på chokladmuseum. Trötta, men lyckliga och fulla av intryck var vi åter hemma, avslutar Yvonne Dahlqvist.

Klass 9 AB, Alneskolan

Total förtjänst 20.560:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare27 st
Total förtjänst20.560 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning338 st
Kajsas Kafékakor182 st
Mammas Chokladbollar157 st
Lillans Lösgodis152 st
Mormors Dubbla Chokladflarn116 st

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar

 
Information

 
Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy