Tjäna pengar till era mål och drömmar

Beställ gratis infopaket

En klassresa till Liseberg, att vara med på Partille Cup eller att kunna köpa en ny häst till ridskolan. Mycket som är roligt kostar pengar. Men det finns smarta sätt att få ihop pengar även när man är ung.

Ensam är inte stark. Det är tillsammans man kan göra skillnad. Är ni en klass, ett lag eller en ideell förening så har ni möjlighet att fylla på kassan genom att sälja kakor, godis och knäckebröd.

Barnen tjänade ihop pengar till en ny häst

Holafors ridskola i Sundsvall bättrade på klubbkassan genom att sälja Kakservice produkter. Ridskolan ville få råd att köpa in en ny häst och bygga upp en liten buffert för oväntade utgifter. Klubben sålde kakor i flera omgångar och tyckte att kakburkarna var lättsålda. För som klubbmedlemmarna sa: alla gillar ju kakor!

Ett snabbt sätt för ungdomar att tjäna pengar

Förstaårseleverna vid Stylistprogrammet på Drottning Blankas gymnasium i Göteborg hade en dröm. De ville åka iväg tillsammans på en resa under sitt sista år. Klassen bestämde sig för att sälja kakor, godis och knäckesticks för att få råd med resan. Genom försäljningen fick de ihop en bra grund till klasskassan – på bara tre veckor.
 

Tjäna pengar till föreningskassan

Det är inte bara klasser och idrottslag som behöver fylla på kassan. Även andra ideella föreningar behöver pengar för att bekosta aktiviteter. Friluftsfrämjandet Rosa Pantern sålde till exempel Kakservice produkter för att få råd med vandringsresan till Norge.

Alla ska ha råd med idrott

De senaste åtta åren har fler och fler unga fått upp ögonen för att idrotta. Det visar en undersökning från Riksidrottsförbundet. De populäraste föreningsidrotterna för barn och ungdomar 2018/2019 var:

 1. Fotboll

 2. Innebandy

 3. Ridsport

 4. Gymnastik

 5. Simidrott

 6. Tennis

 7. Ishockey

 8. Handboll

 9. Basket

 10. Friidrott

 
Att vi mår bättre om vi rör på oss är bevisat. Rörelse minskar också ångest och stress. Dessutom är det ju kul att idrotta. Men att hålla på med sport kan bli dyrt. Utrustning, klubb-avgifter och resor till cuper kostar. Idrott som till exempel ishockey och ridning kan kosta många tusenlappar per år.  

Det finns också undersökningar från Riksidrottsförbundet som pekar på att det finns ett samband mellan hur mycket dina föräldrar tjänar och hur ofta du motionerar. De som har föräldrar med bättre ekonomi tränar flera gånger i veckan jämfört med de som har föräldrar med sämre ekonomi. Och det är ju inte rimligt att föräldrarnas olika ekonomiska förutsättningar ska styra barns idrottande. 

Men det finns hopp för att fler unga ska kunna sporta. Ni kan till exempel se till att samåka till cuper, köpa begagnad utrustning av äldre spelare i klubben eller sälja något tillsammans i laget för att tjäna pengar. Då kan ni sänka kostnaderna för alla i laget.
 

Här är några exempel på cuper att se fram emot:

 • Gothia Cup - Fotboll

 • Norway Cup - Fotboll

 • Kristianstad Arena Cup - Futsal
   

 • Partille Cup - Handboll

 • Bergen Cup - Handboll
   

 • Göteborg Ishockey Cup - Ishockey
   

 • Storvretacupen - Innebandy

 • Gothia Innebandy Cup - Innebandy
   

 • Eskilstuna Basket Cup - Basket

 • Tallink Tournament - Basket

Så kan alla följa med på klassresan

Aktiviteter i skolan får inte kosta något - alla avgifter måste vara frivilliga. Det säger skollagen. Anledningen är förstås att alla ska kunna följa med på roliga aktiviteter oavsett hur föräldrarnas ekonomi ser ut.

Många som säljer våra produkter är just skolklasser. De drömmer om att besöka museer i en större stad, åka till en nöjespark eller resa utanför Sveriges gränser. Och att sälja kakor är ett bra sätt för ungdomar att tjäna pengar.

Fem bra anledningar att åka på skoleresa:

 1. Göra nåt kul tillsammans

 2. Få bättre sammanhållning i klassen

 3. Upptäcka nya platser

 4. Lära dig nya saker

 5. Utmana dig själv

 
Fördelar med att tjäna egna pengar

Det finns mycket positivt med att jobba ihop pengarna tillsammans. Att jobba mot samma mål gör att ni kan få bättre sammanhållning i gruppen och blir mer samspelta, något som är bra både på planen och i klassrummet. Dessutom kan ni känna stolthet över att ni har jobbat för pengarna - ni har inte fått något gratis.
 

 
Tips som gör gruppen till stjärnsäljare

 • Prata om målet så att alla blir motiverade

 • Öva på att presentera er för kunderna och att berätta vad pengarna ska användas till

 • Lär er vilka produkter som är glutenfria, veganska, mjölkfria och vilka som inte innehåller nötter så att ni är förberedda på frågor

 • Säg att det både finns sötsaker och nyttiga knäckesticks i sortementet

 • Berätta att produkterna är förpackade i fina burkar som funkar perfekt som gå bort-presenter

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar

 
Information

 
Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy