Hästjobb med stor förtjänst

På Holafors ridskola har kakförsäljningen blivit en viktig del av verksamheten. En ny häst har kunnat köpas in, och förhoppningen är att pengarna ska räcka till en till.

Holafors ridskola, femton mil norr om Sundsvall, har tio hästar i stallet, klubbstuga, paddock och mycket skog runt omkring. Klubben är troligen inte den enda bland ridskolor att dras med skral ekonomi, och för en tid sedan bestämdes att de som ville skulle börja sälja kakor för att dra in extra pengar.

– Jag hade varit involverad i kakförsäljning tidigare, genom min dotters skola. Det funkade alltid bra och de tjänade ganska mycket på det där. Alla gillar ju kakor och det är inga problem att sälja, säger Eva Holmström, vars dotter idag är 15 år och har ridit på ridskolan i flera år.  

Målet var att köpa en ny häst, men också att få en liten buffert. Elkostnaderna kan bli höga på vintern och stallet behöver hållas varmt.

– En annan utgift är hö – vi har några åkrar där vi slår vårt eget hö men ibland räcker det inte och då behöver vi köpa till, säger Eva.

Klubben sålde först kakor en gång inför julen, sedan på våren och denna gång är det tiden kring skolavslutningen som gäller. De har huvudsakligen använt sig av förbeställning via katalog – men med ett undantag.

­– Vi har haft några kakburkar som vi sålt direkt utanför Konsum på fredag eftermiddag, säger Eva.

Rent konkret har det gått till så att man satt upp lappar vid stallet, eller bett ridläraren informera elever och föräldrar om att det är kakförsäljning på gång. Eva har lagt ut kataloger i klubbstugan, och de som velat sälja har tagit vad de behöver. När alla beställningar sedan är mottagna läggs listorna tillbaka i klubbstugan, och Eva beställer och levererar lådorna till samma plats, där alla hämtar det de sålt. Ibland har Eva kört ut burkar också, om det är någon som bor nära.

– Det enda som möjligen varit lite problematiskt har varit att få ut informationen från första början. Vissa har kanske inte hört att det är kakförsäljning på gång, eller läst lappen vi satt upp.  Men i övrigt har allt fungerat jättebra. Vi har inte tvingat någon att sälja och alla har olika motivation. En tjej i sexårsåldern har varit särskilt positiv. Hon har gått runt och knackat dörr och fått sålt väldigt mycket, säger Eva. 

Inför sommarens försäljning har förtjänsten nått upp till cirka 40 000 kronor och hittills har det blivit en ny häst; en mellanstor ljusbrun Frigga som inte är fullärd ännu utan måste tränas. Eva och de andra på Holafors ridskola hoppas att de utöver Frigga ska kunna köpa en häst till – en ponny som även de minsta kan rida på och kela med. 

 

Holafors ridskola

Total förtjänst 40.247:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar9 st
Antal deltagare8 st
Total förtjänst40.247 kr

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar

 
Information

 
Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy