Försäljning för fina minnen

Att leva lägerliv i ett par dagar, vara uppe sent och få sova ihop med sina klasskompisar. Det är vad ett gäng sjundeklassare nu kan se fram emot.

På Internationella skolan i Sundsvall går elever med bakgrund i länder som England, Kanada, Iran, Somalia och Ukraina. Och så Sverige då förstås. Engelska och svenska används sida vid sida i undervisningen och hälften av lärarna har engelska som modersmål. 

Men de flesta som väljer att sätta sina barn här gör det inte för att barnen ska få bättre språkkunskaper – utan för att skolan prioriterar ordningsfrågan högt. 

– Det har blivit lite av vår profil, att det ska vara lugnt och tyst i klassrummen så att eleverna kan koncentrera sig på att lära sig, säger Helena Ödmark, musiklärare och mentor för klass 7 B. 

Klasserna omstruktureras vartannat år, och nu var det dags för denna klass att tillbringa sin sista tid ihop. Som avslutning ville de flesta åka iväg och övernatta i stugor någonstans i Sundsvall. Även pizza stod med på önskelistan.  

– Det blir som ett äventyr för dem tror jag. Och pizza ska vi väl också kunna få in någonstans, skrattar Helena.

Tidigare hade eleverna haft så kallade Bake Sales på fredagseftermiddagarna då de sålt hembakat på skolan, men de pengarna räckte inte. På internet hittade Helena information om kakförsäljning. De flesta var positivt inställda till förslaget direkt. 

– Kakor gillar ju nästan alla. Och för dem som inte vill ha nåt sött fanns ju knäckebröd. Vi bestämde att alla skulle försöka sälja tio burkar per person. 

När katalogerna väl kom gick försäljningen så snabbt att Helena själv inte riktigt hann med. Vissa elever hade stora familjer, och ett par sålde över 20 burkar var på nästan ingen tid alls. Så här i efterhand kan hon konstatera att tiden mellan beställning och leverans därför drog ut lite för mycket på tiden.

– Eleverna tjatade på mig: ”När kommer kakorna, när får vi dem?” Så det ska jag ta med mig till nästa gång, att vara förberedd på att det kan gå snabbt, säger Helena. 

En annan sak hon inte hade tänkt på var alla kontanter som skulle hamna i hennes händer när eleverna väl levererat burkarna och samlat in alla pengar.

Överlag är både hon och klassen väldigt nöjda med hur alltsammans förlöpte, och de börjar så smått förbereda sig för resan. Framför allt hoppas Helena att de kommer att känna glädje för sammanhållningen i klassen och att de får med sig ett minne för livet.

– Det är viktigt med en bra start och ett bra avslut. Det är ofta det som stannar kvar. Mycket däremellan kan blekna bort, men början och slutet minns man.

 

Internationella skolan

Total förtjänst 8.132:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare30 st
Total förtjänst8.132 kr

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar

 
Information

 
Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy