Snabb leverans och god service gav rekordförsäljning

Ännu en gång har femtonåringarna i Granlo innebandyklubb finansierat sin medverkan i en cup med kakförsäljning. Med årets insats slår de sitt tidigare rekord ­i antalet sålda burkar.

Granlo BK är en innebandyklubb i Sundsvall. För många lagidrottare kan resor till olika cuper vara en värdefull och rolig erfarenhet, så även för Granlos 00:or som på nyårsdagen åkte till Uppsala och Storvreta cup för tredje gången. Såväl anmälningsavgifter som deltagarkort finansierades av kakförsäljning

Christer Andersson är lagledare, materialansvarig och sjukvårdare, och har en bonusson i laget.

­– Det är mycket för dem att hålla reda på; de ska passa bussar och mattider och hitta till olika hallar. Men de sköter sig exemplariskt måste jag säga. Det är sammansvetsande och himla kul alltsammans, att sova med grabbarna på madrass i en skolsal, säger Christer.

Själva spelresultatet kunde dock inte mäta sig med första gången de var där. Då vann de match efter match och gick vidare hur långt som helst och blev till slut trea av 54 lag.

– Det var nästan rörande att se, då när allt var nytt och de gjorde så otroligt bra ifrån sig, säger Christer.

Laget har testat att sälja många andra grejer under åren, men för tre år sen bestämde de sig för att prova på kakförsäljning för att det verkade vara lättsålt och ge god förtjänst. Och med facit i hand kan Christer konstatera att det var ett bra val.

– Det är helt suveränt. Det har aldrig varit några konstigheter – vi har alltid fått snabb leverans och bra service.

Nästan alla deltog i lagförsäljningen – bara ett par stycken valde att ”köpa sig fria” och själva betala kostnaderna för cupen. Första gången sålde de ”direkt” men från och med andra året tog de upp beställningar i förväg.

Killarna har sålt på flera olika sätt, bland annat genom dörrknackning och med hjälp av föräldrar som lagt listor på sina jobb. Christer gissar att den sort som säljer mest är kolablandningen, även om det är en annan som är hans personliga favorit. 

– Lösgodiset är ju himla gott, säger han.

Senaste försäljningen skedde inför julen. Burkarna levererades till en förälders garage. Dit fick alla komma för att hämta och sedan leverera till beställarna. Och när siffrorna räknats samman kunde man konstatera att resultatet blev gott.  

– Sammanlagt 473 burkar – det var mest hittills, säger Christer. 

Hur det blir framöver återstår att se. Den nuvarande kärntruppen finns nog bara kvar i ett år till, innan den splittras och spelarna går upp i olika ungdomslag. Men upplevelserna och minnena från tiden tillsammans kommer förmodligen att leva kvar länge, länge.

 

Granlo BK

Total förtjänst 24.725:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar4 st
Antal deltagare16 st
Total förtjänst24.725 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.