tjäna pengar till er förening

Tjäna pengar till föreningen – genom föreningsförsäljning

Beställ gratis infopaket

Tjäna pengar till föreningen – Så går det till

Behöver din förening tjäna pengar för att åka iväg på en resa eller ett äventyr? Genom att sälja Kakservices populära kakor, knäckebröd och godisburkar kan ni enkelt få ihop pengar till roliga aktiviteter och nödvändiga utgifter för föreningen. Här kommer tips på hur ni fyller på föreningskassan!

 
Lättsålda kakor stärkte föreningens ekonomi

Många idrottsföreningar kan nog skriva under på att föreningskassan är lite skral ibland. På Holafors Ridklubb bestämdes det att de medlemmar som ville skulle sälja kakor som lagförsäljning. Efter två kakförsäljningar hade föreningen fått tillräckligt med pengar för att köpa in en ny häst till ridskolan och för att lägga undan till en buffert som täckte höjda elkostnader under vintern och extra hö vid behov. 

Läs mer om hur medlemmarna gjorde för att tjäna pengar till sin förening.

 

 
Kakförsäljning gav klirr i föreningskassan

Att sälja kakor, godis och knäckesticks gav även cheerleaderföreningen Stingrays Cheer i Skellefteå ett välkommet tillskott i kassan. Varje år behövde föreningen få in pengar för att finansiera träningslokaler, resor och för att kunna delta i olika tävlingar. Dessutom brukade de bjuda in en professionell koreograf från USA som inspiration och hjälp för tränarna när de ska sätta ihop sina program. Och det är ju också kostsamt. Kakförsäljningen gav lättförtjänta pengar och blev en riktig stöttepelare i föreningens ekonomi.

Läs mer om hur Stingrays Cheer gjorde för att tjäna pengar till föreningen

Föreningsförsäljning för gemensamma mål

Engagemanget i föreningar är oftast ideellt och det behövs många olika aktiviteter för att samla in pengar och få ekonomin att gå ihop för föreningen. Det är här som föreningsförsäljningen av Kakservices produkter kommer in.

För att en försäljningsaktivitet ska fungera i föreningen är det viktigt att den är enkel att genomföra. Vi tror att populära och lättsålda produkter är den bästa förutsättningen för att medlemmarna ska engagera sig och tycka att försäljningen är enkel och rolig. 

Vad kan man sälja som förening? 

Många av Kakservice produkter är klassiker: Lillebrors Kolor och Mammas Chokladbollar är riktiga favoriter som många köper om och om igen.

Men det finns inte bara kakor och godis i sortimentet. För de som önskar ett nyttigare alternativ finns även flera sorters knäckesticks att välja emellan. Vårt breda sortiment ökar försäljningen och gör att produkterna går att sälja året runt.
 

Vill ni tjäna pengar till er förening?

Beställ gratis infopaket

Utmaningar med föreningsförsäljning

Det är skillnad på att sälja för att tjäna pengar till laget och att genomföra en försäljning för att fylla på föreningskassan. Laget behöver ofta få in pengar för att kunna åka på cuper och träningsläger, medan föreningen kanske behöver finansiera en renovering av klubbhuset, en ny gräsplan eller vill ha en buffert för oförutsedda utgifter. 

Att administrera en försäljning med många medlemmar, blir lätt en utmaning i föreningslivet. Ett tips är att utse en kontaktperson i varje lag för att underlätta administrationen. Föreningens behov kan också ses som “långt borta” för medlemmarna och därför kan det vara svårt att väcka engagemang för att fylla på föreningskassan.

Tjäna pengar till din förening - tips på hur ni ökar motivationen

 • Beskriv målet så tydligt som möjligt (exempelvis en ny gräsplan)

 • Förklara varför säljarnas insats är så viktig

 • Berätta att det är något som kommer till nytta för alla

 
För att ytterligare höja engagemanget kan ni bestämma ett antal burkar som varje lag ska sälja för att tjäna pengar till föreningen. Säljer ni fler än dessa burkar så går förtjänsten oavkortat till er förening.

Nu ännu lättare att tjäna pengar till din förening

Två bra hjälpmedel för att förenkla föreningens kakförsäljning:
 

 • Mina sidor:  Mina sidor gör det enklare att sköta föreningens administration och underlättar kommunikationen med kontaktpersonerna genom en smart meddelandefunktion.

 • Webshop: att visa upp produkterna för så många som möjligt ökar försäljningen. Via Mina sidor får de säljande medlemmarna tillgång till webshopen som de kan dela på sociala medier och visa för alla som de känner. Att både använda webshopen och den traditionella säljkatalogen har visat sig ge bäst resultat.

 

Enkelt är bra. Andra fördelar med att sälja Kakservice produkter är att föreningen inte behöver lägga ut pengar i förväg. Ni betalar först när ni sålt färdigt – och bara för de burkar ni har sålt. 43 procent av försäljningspriset 70 kronor går direkt till klubben. Dessutom kan ni starta en försäljning precis när det passar er. Det är bara att beställa ett infopaket så är ni igång!

Det är inte bara din förening som kan samlar pengar för att uppfylla renoveringen av föreningeslokalen eller anordnar en föreningsfest. Läs mer om hur du kan tjäna pengar till laget eller tjäna pengar till klassen.

Här är de största utgifterna för idrottsföreningar

Kostnader i genomsnitt enligt statistik från Riksidrottsförbundets medlemmar.

 1. Tävling/träning

 2. Hyror

 3. Anläggningar

 4. Materiel/utrustning

 5. Övrigt

 6. Löner

 7. Ersättningar

 8. Kansli/administration

Vikten av att vara med i en förening

Att vara aktiv i en förening ger många hälsofördelar. Det gäller inte minst unga. Enligt en studie från Riksidrottsförbundet där nära 2 000 17-åringar tillfrågats, så svarade föreningsaktiva ungdomar att de var mer nöjda med livet och såg ljusare på framtiden än ungdomar i samma ålder som inte var med i en idrottsförening. 

Det är också en allmän uppfattning att ett aktivt föreningsliv hindrar unga från att hamna i dåligt sällskap och fastna i olika typer av missbruk. Så det är ett viktigt arbete ni i föreningarna gör.

Vill ni också börja tjäna pengar?

Beställ gratis infopaket

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.