Bygger på höjden

Spänstiga hopp, höga bensparkar och våghalsiga volter är vardag för medlemmarna i Squids och Stingrays Cheer i Skellefteå. I år blev det en bronsmedalj i riksmästerskapen, men med hjälp av ett amerikanskt cheerleaderproffs ska det bli guld nästa år!

Cheerleading kopplas ofta ihop med amerikanska collegetjejer med pom poms i händerna, men sporten innefattar så mycket mer. Tjejerna och killarna i Squids och Stingrays Cheer tränar flera dagar i veckan för att det är roligt och för att kunna delta i de olika distrikts- samt riksmästerskapen.

– Vi har idag ett minior- (Squids) och ett seniorlag (Stingray Cheer) och de är verkligen jätteduktiga, säger Solveig Lindberg, som arbetar som supporter för klubben. De äldre tjejerna tog bronsmedalj i riksmästerskapet nere i Malmö i år!

Pengar till tävlingar

Squids och Stingrays Cheer är en förening inom Unga Örnar för vilken Solveig i många år varit ombudsman. Numera är hon pensionär, men har fortsatt att engagera sig i klubben. Tillsammans med en föräldragrupp är hon med och organiserar föreningens finansiering och har därigenom fått kontakt med Kakservice.

– Varje termin har vi olika aktiviteter för att få in pengar för träningslokaler, resor och deltagande i olika tävlingar och här har Kakservice varit en verklig stöttepelare. Ungdomarna har under flera år sålt både kakor och godis och vi har fortsatt år efter år eftersom produkterna säljer så bra och det är så enkelt att beställa, säger hon.

USA-besök

Varje år kommer även en koreograf från USA på besök till klubben och hjälper tränarna att sätta ihop ett fartfyllt program och att välja rätt musik.

– Att få inspiration från en riktigt proffsig cheerleader är oerhört peppande för medlemmarna. Dock kostar det ju en del att bjuda in en sådan och där har vi god hjälp av Kakservices produkter. Våra ungdomar brinner verkligen för cheerleadingen så försäljningen har alltid gått väldigt snabbt och enkelt.

– Vi väljer att sälja kakor för att de är lättsålda och såklart jättegoda! Så det blir en och annan kakburk för eget bruk också! säger tränare Johanna Sundqvist.

Guld i sikte

Inför kommande säsong höjs nu även ribban något, både för miniorerna som för första gången ska vara med i distriktsmästerskapet och för seniortjejerna som satsar på att bli bäst i Sverige.

– Nästa år är det guld som gäller!

Läs mer om hur du kan tjäna pengar till föreningen här! 

Stingrays Cheer

Total förtjänst 13.964:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare30 st
Total förtjänst13.964 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning157 st
Kajsas Kafékakor122 st
Lillans Lösgodis122 st
Mormors Dubbla Chokladflarn70 st
Mammas Chokladbollar70 st

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.