Skolresa till fantastiska västkusten

Åk på klassresa till Liseberg och Göteborg!

Läs mer om hur eleverna på Ellös skola gjorde för att kunna åka på klassresa till Sveriges framsida.

Åk på klassresa till Liseberg och Göteborg!

Att åka på klassresa till Göteborg är populärt av många anledningar. Om ni bor långt från Göteborg kan en skolresa vara ett perfekt tillfälle för att utforska staden och dess utbud. När man åker iväg med klassen är restiden en del av äventyret, så var inte rädda för att välja en destination som ligger lite längre bort. Staden är enkel att nå både med tåg, buss och flyg.

Göteborg är en perfekt stad att spendera tid i med klassen, även för er som bor i närheten. Ni har säkert inte gjort ett besök på alla platser, eller testat alla aktiviteter. Passa på att vara turister i er egen stad och se Göteborg med nya ögon. I staden finns något för alla, oavsett om ni uppskattar kultur, natur, historia eller underhållning. Här kommer tips på vad ni kan göra på er klassresa till Göteborg. 

Vad kan man göra på en klassresa till Göteborg och Liseberg? 

Göteborg har ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter för barn i alla åldrar. I staden finns nöjesparkerna Liseberg och Universeum, museer, teatrar, shopping, skärgård med mera. Planera er skolresa utifrån vad eleverna i klassen tycker om att göra, och anpassa aktiviteterna utifrån ålder, intresse, budget och hur många dagar ni vill vara iväg. 

Skapa minnen för livet

Liseberg är ett av Sveriges bästa och mest populära resmål för klassresor, och det är inte svårt att förstå varför. Här skapar barn och ungdomar minnen för livet. Nöjesparken är en av Nordens största och har över 40 åkattraktioner för alla åldrar. Det är allt från karuseller till hisnande vrålåk, berg- och dalbanor och skräckhus. På Liseberg kan ni med säkerhet underhållas på er skolresa. 

Klassresa till Liseberg – tips på vad ni kan göra

Som en av nordens största nöjesparker bjuder Liseberg på mer underhållning, utöver alla attraktioner. I parken finns flera scener och kalendern är alltid välfylld med shower, konserter och föreställningar för alla smaker. Glöm inte att kolla kalendern på deras hemsida när ni ska åka på klassresa till Liseberg, kanske står just din favoritartist på scenen under ert besök. 

Ett stort utbud av mat och sötsaker

På Liseberg behöver ni aldrig gå hungriga, området är fyllt med riktigt bra matställen med ett varierat utbud. Här finns restauranger som erbjuder allt från snabbmat till husmanskost så att ni kan äta just det ni är sugna på. Vill ni ha något sött efter maten finns både butiker och godisstånd med läskande karameller, slingrande godisremmar, svalkande glass, smarriga klubbor och mycket mer. 

Hur mycket kostar det för en klass att åka till Liseberg? 

På Liseberg finns flera typer av biljetter med olika innehåll och olika pris. Du kan till exempel köpa en entrébiljett med endast inträde, eller ett allt-i-ett-pass med inträde och fria åk. Ett allt-i-ett-pass kostar någonstans runt 400-700 kr per person beroende på dag och säsong. När ni är en grupp om fler än 15 personer kan ni göra en gruppbokning innan besöket genom att kontakta Liseberg. De hjälper skolklasser att boka till exempel inträde och boende just efter klassens specifika behov.

Planera för alla kostnader

Utöver entré och åkattraktioner tillkommer fler kostnader. När ni planerar er resa till Liseberg så avsätt en summa för mat och dryck. Det finns flera restauranger att äta på i nöjesparken, men också fina picknickplatser som passar perfekt att sitta på om ni har med er egen matsäck. Om ni rest långt och vill sova över i Göteborg har Liseberg två bra alternativ på boende. Lisebergsbyn är ett boende i natursköna Delsjöområdet, och hotellet Liseberg Grand Curiosa Hotel ligger i direkt anslutning till parken. 

Smillas

Så kan ni tjäna pengar till
klassresa Liseberg

För att kunna åka till Liseberg på skolresa behöver det finnas tillräckligt med pengar i klasskassan. Ett enkelt sätt att tjäna pengar till klassen är att genomföra en försäljning med Kakservice. Sortimentet med kakor, godis och knäcke är lättsålt och förtjänsten är bra. Varje burk kostar 70 kr och ni i klassen behåller 30 kr. 

Så här kommer ni igång

Det är enkelt att beställa ett infopaket och komma igång med försäljningen. Ni kan sälja digitalt genom den personliga webbshoppen, eller med hjälp av den klassiska katalogen. När burkarna levereras delar ni ut till de ni sålt, tar betalt, och behåller er vinst. 

Västkusten är ett populärt mål för klassresor. Här är exempel på andra skolor som besökt Sveriges framsida.

Andra tips på aktiviteter i Göteborg 

Om ni stannar några dagar i Göteborg hinner ni upptäcka fler platser än bara Liseberg. Det finns en uppsjö av aktiviteter och platser att uppleva i Göteborg, här finns ett brett utbud med något för alla. Kulturintresserade skolklasser kan hålla koll på Göteborgs officiella hemsida efter kulturevenemang som både är underhållande och utbildande. Kanske dyker det upp något ni vill se, just det datum då ni planerar er resa.

Kultur på klassresa

I Göteborg finns många teatrar och konserthus, och dessutom anordnas flera festivaler under året. Kanske har Göteborgsoperan, Stora teatern, Kulturhuset, Backa Teater eller Världskulturmuseet något i sitt kalendarium som lockar klassen. Även utbudet av museum är stort i Göteborg. Några tips som brukar uppskattas av barn och ungdomar är Universeum, Maritiman, Göteborgs Naturhistoriska Museum samt Göteborgs Sjöfartsmuseum. 

Göteborgs skärgård

Att uppleva naturen i Göteborg

Staden är omgiven av rofylld natur och skärgård, och att göra en utflykt i vacker natur kan vara både roligt och lärorikt. Att vandra i något av kommunens naturreservat, eller att besöka Vrångö eller Donsö skulle kunna vara en perfekt aktivitet på en klassresa till Göteborg. Att hyra cyklar för att ta sig fram snabbare, eller kajaker för att uppleva naturen från vattnet gör resan till ett ännu mer spännande äventyr.

Spårvagn i Göteborg

För den historieintresserade

För klassen som vill lära sig om stadens historia finns det självklart fascinerande platser att besöka. Fortet Nya Älvsborg och Göteborgs stadsmuseum är till exempel två platser som bär på mycket historia. Något som är populärt på skolresor är att åka de så kallade paddanbåtarna. Dessa båtar tar dig genom kanalen i centrala Göteborg, och en guide berättar om historiska byggnader och sevärdheter som ni passerar längs vägen. Vi är alldeles säkra på att ni kommer att hitta aktiviteter ni uppskattar när ni besöker Göteborg! 

Tjäna pengar för er skolresa till västkusten

Beställ gratis infopaket

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.