Tjänade rekordsnabba pengar till klassresan

När alla tar ansvar och jobbar åt samma håll kan stora saker hända på kort tid. Det fick två femteklasser i Ulricehamn nyligen uppleva. Bara ett par veckor efter att idén att sälja kakor kläcktes hade klasserna tjänat över 21 000 kronor.

Det började med att de två femteklasserna på Ulrikaskolan i Ulricehamn ville få ihop lite pengar att göra något kul för. Tanken var först att de skulle ordna en loppis, men dessvärre visade det sig att det var en stor fotbollsturnering samma helg. Det skulle krocka. 

– Vi kontaktade alla föräldrar och elever och frågade om någon hade andra idéer. Och då var det en person som föreslog Kakservice, säger Ing-Gun Björkqvist som är en av lärarna.

Det visade sig vara ett lyckokast. Samma dag kontaktade hon Kakservice för att se hur snabbt de kunde agera. Skolans önskan var nämligen att kunna leverera de sålda burkarna till köparna under påsklovet, men det var bara två veckor dit. 

Metoden de valde var förbeställning med katalog. En självklarhet, menar Ing-Gun. 

– Kakservice skickade katalogerna samma dag som jag ringde och så fort vi fick dem började eleverna sälja till klassen. De sålde i sex dagar, vi sammanställde katalogerna och beställde burkarna. Veckan därpå, dagen före påsklovet, kom leveransen. Det var väldigt glad stämning den dagen minns jag, säger Ing-Gun.

Logistik, försäljning och hyfs

På bara sex dagar hade de två klasserna lyckats sälja över tusen burkar. Grupprummet på skolan blev ett lager och eleverna fick själva samarbeta, kontakta föräldrar och ta ansvar så att rätt burkar kom till rätt ställe. 

– Det blev en lektion i logistik, säger Ing-Gun. Eleverna var involverade i processen från början till slut. En av eleverna gick till och med till banken och satte in pengarna. Hon fotograferade och berättade efteråt för de andra hur det hade gått till. 

Men försäljningen har också varit en lektion i försäljningsteknik och vanligt hederligt hyfs, menar Ing-Gun.

– Processen gav oss ett tillfälle att diskutera hur man beter sig och bemöter människor i en försäljningssituation, vad som gör att man säljer, vilka tider som är okej att sälja på. Vi pratade också om att de faktiskt är skolans ansikte utåt när de är ute och knackar dörr. 

Pengar över

Målet som hela tiden hägrat för eleverna är en klassresa i form av en dagsutflykt till Bodaborg – en slags äventyrsanläggning där man tävlar i lag och löser olika utmaningar, inte helt olikt Fångarna på fortet eller ett verklighetens dataspel. Tanken är att det ska fungera som en slags teambuilding för de blivande sexorna. 

– Men nu fick vi ju in mer än dubbelt så mycket pengar än vi hade räknat med, säger Ing-Gun. Så nu har vi pratat om att dessutom avsluta sexan med en dagsresa till Göteborg. Det tycker dom skulle vara jätteroligt.

Ulrikaskolan

Total förtjänst 21.822:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare45 st
Total förtjänst21.822 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Konrads Kalasknäcke132 st
Josefinas Finknäcke123 st
Mammas Chokladbollar98 st
Lillebrors Bästa Kolablandning94 st
Mormors Dubbla Chokladflarn82 st

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.