Kakor och knäcke tog laget till Gothia Cup

Pengarna laget tjänade tog dem ett steg närmare drömmen. Fotbollsproffsen i spanska ligan står högt i kurs hos elvaåringarna i Ramlösa FF. Det är en av anledningarna till varför det känns lite extra kul att vara med i Gothia cup – där kanske de själva får möta ett lag från Spanien!

I Filip Nilssons rum hemma i villan i Rydebäck utanför Helsingborg är väggarna tapetserade med affischer på fotbollsproffs och tröjor med autografer. För ett par år sen var Lionel Messi i Barcelona FC den stora favoriten. I samma veva fick familjen en katt som givetvis döptes till Messi, och när Filip sedan bytte favorit till Ronaldo ville han gärna byta namn på katten också. 

– Men där gick gränsen, skrattar hans mamma Marie Nilsson. 

Laget åker ofta på olika cuper men i de allra flesta fall är det bara lag från Sverige som deltar. Därför tycker många att det ska bli lite extra spännande att åka till Gothia cup i Göteborg i juli – där deltar ju nämligen 1600 lag från omkring sjuttio nationer från hela världen. 

– Det känns väldigt stort för dem. Inte minst är de entusiastiska över att kanske få möta lag från Spanien, säger Marie.

Fler får en chans

Men kostnaden för att vara med på Gothia Cup är hög – mer än två tusen kronor per spelare. En del av kostnaden kan nu täckas upp tack vare försäljningen av Kakservices produkter, och på så vis får fler möjlighet att åka med.

– Vi behöver fortfarande lägga ut en del själva, men vi fick ihop över sju tusen kronor på bara ett försäljningstillfälle så det blir en bra grundplåt. 

Tidigare fick laget ihop lite pengar genom att hjälpa till med korvgrillning och annat på Ramlösa FF:s A-lagsmatcher. Men nyligen blev det laget en del av en större Helsingborgsklubb och inkomsten försvann. Det var då Marie mindes att Filips förskoleklass hade sålt produkter från Kakservice för flera år sen. Då hade de åkt på utflykt till Danmark för pengarna.

– Jag mindes att kakorna varit lättsålda och föreslog att vi skulle prova samma sak med laget. Vissa föräldrar var lite oroliga att det skulle bli mycket jobb men de flesta var positiva, även bland barnen. 

Olika förutsättningar

Marie var noga med att betona att ingen skulle behöva känna press att sälja någon viss mängd. 

– Alla har olika förutsättningar. Vissa har stor släkt nära, eller föräldrar som lätt kan sälja på jobbet, andra har inte någon av de möjligheterna och får istället förlita sig helt och hållet på att gå runt i kvarteret och knacka dörr. 

Försäljningen skedde med katalog, något Marie tyckte var till stor hjälp eftersom de då slapp anta vad som skulle sälja. Marie hade exempelvis inte kunnat gissa att så pass många skulle efterfråga lådor som inte innehåller vare sig godis eller kakor. 

– Då tyckte jag att det var väldigt bra att det även fanns möjlighet att köpa knäckebröd. Vi sålde faktiskt ganska mycket av det, säger Marie. 

Ramlösa FF

Total förtjänst 15.062:-

Ramlösa FF pojkar 11 år tjänade pengar till laget - mer än 15 000 kr

Ramlösa FF pojkar 11 år tjänade pengar till laget - mer än 15 000 kr

Ramlösa FF pojkar 11 år tjänade pengar till laget - mer än 15 000 kr

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare21 st
Total förtjänst15.062 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar103 st
Dagnys Dammsugare81 st
Josefinas Finknäcke67 st
Mormors Dubbla Chokladflarn64 st
Lillebrors Bästa Kolablandning58 st

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.