Klassen tjänade pengar till Cypernresa

Efter tre år på omvårdnadsprogrammet i Ulricehamn är eleverna redo för en framtid inom vård och omsorg. Men först ska de få fira studenten och rå om sig själva – med hjälp av pengarna de tjänat blir det en vecka på Cypern på alldeles egen hand!

Veckan efter att studenthattarna kastas i luften utanför Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn sätter sig Annelie Karlsson i bilen för att köra ut sin dotter Karolin och några klasskamrater till Landvetter flygplats. Slutdestinationen är det klassiska ungdomsresmålet Ayia Napa på Cypern. För många är det första gången de åker utomlands på egen hand. Så också för Karolin. 

– Det är jätteroligt. Fast inte bara. Lite nervöst är det allt också, skrattar Annelie.

Ända sedan första ring har eleverna sålt burkar med kakor, godis och knäckebröd för att spara ihop till resan. Försäljningen har skett vid tre tillfällen inför påsk och inför jul, och sammanlagt har det blivit över 26.000 kronor till klasskassan. 

– Det täcker ju inte hela reskostnaden, men det blir ett bra bidrag, säger Annelie. 

Lätt att sälja

Det hela började med att Annelie fick hem en broschyr om Kakservice och deras produkter. Eftersom hon visste att dotterns klass behövde pengar till den framtida studentresan föreslog hon att de skulle ge det en chans. 

– Det visade sig gå jättelätt att sälja, så alla var väldigt positiva. Jag tror inte att det var så många som ens behövde gå runt och knacka dörr. Vi har själva ganska stor släkt nära, och jag har tagit med en katalog till jobbet. 

Bland storsäljarna finns Lillebrors kolablandning och Mammas chokladbollar. Konrads Kalasknäcke är en personlig favorit hos både Annelie och Karolin som även den har hamnat högt på försäljningslistorna.

– Kanske beror det på att jag alltid talar så varmt om dem, skrattar Annelie. Jag brukar berätta för folk hur otroligt goda de är med lite vitlöksost på. 

Ett minne för livet

Annelie är den som till stora delar har skött beställning och kontakter med Kakservice, något hon tycker har fungerat utmärkt. Redan från början var det självklart att de skulle sälja med katalog, det vill säga ta upp förbeställningar. 

– Det var aldrig ens någon diskussion egentligen. Det är väldigt smidigt att bara beställa det som man visste skulle gå åt. 

Efter resan startar vardagen igen – Karolin ska jobba på ett boende i Ulricehamn hela sommaren. Till hösten ska hon läsa vidare till sjuksköterska på högskolan, med målet att bli ambulanssjukvårdare. Då kommer mörkret och kylan tillbaka. Men förhoppningsvis kommer hon att bära med sig minnet av resan med klasskompisarna till Cyperns varma sand och salta bad under lång, lång tid. Kanske rent av hela livet.

 

Läs om hur du kan tjäna pengar till klassen >>

 

Tingsholmsgymnasiet

Total förtjänst 26.126:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare9 st
Total förtjänst26.126 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar125 st
Lillebrors Bästa Kolablandning121 st
Dagnys Dammsugare119 st
Konrads Kalasknäcke89 st
Josefinas Finknäcke82 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.