Kakförsäljning stärker lagandan

Moröns BK hittade sättet att tjäna pengar till laget. Tjugo 11-åringar, femton kakburkar vardera och på ett par veckor var finansieringen av sommarens resa till Umeå fotbollsfestival säkrad!

Via en annons på Internet fick Anki Fahlgren, förälder till en av killarna i Moröns BK:s lag för pojkar födda år 2000, kontakt med Kakservice för första gången. Sedan dess har grabbarna i laget kunnat åka på flera läger och fotbollscuper för egenhändigt intjänade pengar.

– Nu under våren beställde vi burkar från Kakservice för tredje gången och det som framför allt lockade killarna att sälja var en fotbollscup som arrangeras i Umeå nu i sommar, berättar hon. Vi var ute ganska tidigt, just före påsk och då var det inte så många andra lag och skolor som börjat gå runt och sälja så det var ett bra drag.

Cup med övernattning

Umeå fotbollsfestival arrangeras i juli varje år och över 300 lag från ett flertal länder brukar delta. Pojkarna i Moröns BK kommer i år att vara på plats alla fyra dagarna och ska övernatta tillsammans på en skola.

– Att delta i turneringen och spela matcher är naturligtvis huvudsyftet med resan, men att bo tillsammans och lära sig ta vara på sig själva och varandra är andra roliga och viktiga ingredienser när man åker på en cup så här. Att känna att det är på grund av att de sålt kak- och godisburkar som detta blivit möjligt tror jag ger en extra dimension för killarna.

Lyfter varandra

Anki är mycket stolt över lagets insats både på fotbollsplanen och ute på gatorna med sina burkar och tycker att pojkarna verkligen har hjälpt och stöttat varandra i försäljningen.

– Naturligtvis tycker en del att det är lättare att få sålt burkarna än andra, men jag har aldrig hört någon av pojkarna säga något nedsättande om någon annan för att denne sålt färre burkar. Snarare har de lyft fram varandra med kommentarer som ”Wow, han har sålt 26 burkar, vad duktig han är”.

Det är Anki som beställt alla varor från Kakservice och fått dem levererade till sitt hem. Där har sedan de andra lagmedlemmarna fått hämta sina burkar, cirka 15 per person. Därefter har de fått ungefär tre veckor på sig innan det är dags att leverera pengarna och det har alla tyckt var en lagom lång tid.

Hjälp av yngre ”proffs”

Efter sommarlovet är det åter dags att tjäna in lite pengar till nya aktiviteter och enligt Anki kommer de definitivt att fortsätta beställa burkar från Kakservice.

– Jag tror att de flesta har tyckt att det varit en relativt enkel arbetsinsats för den summa pengar som det gett, säger hon. I vår familj har det varit så spännande att även min yngsta dotter som bara är fem år gammal ville hjälpa till och sålde fem burkar helt själv!

Morön BK

Total förtjänst 24.645:-

Anki Fahlgren, förälder i laget Morön BK som tjänade nästan 25 000 kr

Anki Fahlgren, förälder i laget Morön BK som tjänade nästan 25 000 kr

Anki Fahlgren, förälder i laget Morön BK som tjänade nästan 25 000 kr

Försäljningsfakta

Antal försäljningar4 st
Antal deltagare20 st
Total förtjänst24.645 kr

Antal sålda burkar – 4 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning788 st
Mammas Chokladbollar333 st
Dagnys Dammsugare61 st
Tomtemors Pepparkakshjärtan35 st

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.