Laget tjänade pengar till Barcelonaresa

Flera av tjejerna i handbollslaget IK Baltichov har spelat tillsammans sedan de var sex år. Snart förändras lagkonstellationen och som avslutning planeras en resa till en cup i trakterna av Barcelona.

Det kallas för uppbyggnadsfasen. Handbollstjejerna i Lerumslaget IK Baltichovs 14-års-lag finslipar grundtekniken och tränar mycket styrka och kondition. 

 - I den åldern lägger vi också stor vikt vid samspel och spelförståelse, säger Andrea Forsman som är tränare. 

 Så här långt har laget varit sig likt sedan starten - vissa av tjejerna har spelat ihop sedan sexårsåldern. Nästa år sker en sammanslagning med äldre spelare och som en trevlig avslutning på tiden som varit bestämde man sig för att göra en gemensam utlandsresa.

 - Vi siktar på att åka till Spanien och en handbollscup strax utanför Barcelona, alldeles nära havet. Det blir den första längre resan vi gör tillsammans, säger Andrea.

 När det var dags att börja spara ihop pengar var det en förälder vars barn tidigare sålt kakor i sin klass, som rekommenderade just detta. Andra lag i klubben hade också bra erfarenhet av kakförsäljning. 

 - Responsen på idén var god bland tjejerna - alla tyckte ju att det lät toppen med godis och kakor, skrattar Andrea. 

Sälja kakor med katalog

 Såväl de femton tjejerna som de fyra tränarna gav sig i våras i kast med uppgiften. De valde att sälja med katalog för att kunderna då kunde välja själva vad de ville ha - burkarna med kolor sålde exempelvis väldigt bra.

 - Vissa tjejer gick runt och knackade dörr tillsammans, andra lämnade kataloger på sina föräldrars jobb. De flesta var nog ganska motiverade eftersom de visste att pengarna skulle gå till resan men vi hade inga särskilda mål och satte ingen press på dem att de skulle sälja en viss mängd. 

 Andrea rekommenderar dock att man uppmuntrar ungdomarna till att sälja själva. Då vinner man mer än pengar, menar hon. 

 - Då känner de att de själva kan bidra och de får kämpa tillsammans mot ett gemensamt mål. Det tycker jag känns viktigt, säger Andrea.

 Ytterligare en fördel med kakförsäljningen tycker hon är att man kan trycka föreningens logotype på burkarna. På så vis sprids klubbens namn och folk får veta vilka de är. 

 - Men mest av allt hoppas jag att spelarna får fina minnen av resan och att de lär känna varandra på ett annat sätt. Att de kommer ihop som grupp och att de har kul!

Läs om hur du kan göra som IK Baltichov och tjäna pengar till laget »

 

IK Baltichov

Total förtjänst 34.749:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar4 st
Antal deltagare16 st
Total förtjänst34.749 kr

Antal sålda burkar – 3 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning184 st
Mammas Chokladbollar148 st
Dagnys Dammsugare104 st

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar


Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy