Tjejerna i Bollstanäs Basket sålde kakor och åkte till USA

Siktet var inställt på träningsläger och turneringar under 2019, och även en drömresa till USA. Tjejerna i Bollstanäs Basket F05/06 behövde tjäna pengar – mycket pengar! När valet föll på att sälja kakor, godis och knäckebröd, tog laget ett rejält kliv mot USA-resan.

– När jag såg utskicken och hörde från en bekant att de hade sålt kakservice produkter, så bestämde jag mig direkt. Nu var det dags att tjäna pengar till laget, säger Anna Eriksson som är basketmamma. Anna gick direkt in på kakservice.se och beställde ett infopaketet med säljkataloger.

– Jag delade ut katalogerna på en träning och sen satte vi fart! Tjejerna gick runt i olika områden och knackade dörr. Oftast gick de i små grupper, så de kunde hjälpas åt att sälja! Och så blev det ju roligare också!

Tjejerna presenterade sig och berättade att pengarna skulle gå till olika cuper och träningsläger. De visade katalogen med sortimentet, så att det blev lättare att välja. Där kunde man också se produkternas innehåll och vilka som var glutenfria – något som var väldigt uppskattat av många.

Laget vill sälja enkla produkter

Laget har sålt flera olika typer av produkter tidigare. Allt från strumpor och sportkläder till köksredskap och grillkryddor.

– Det vi har märkt är att det är mycket enklare att sälja produkter från etablerade aktörer, och Kakservice har blivit riktigt starka med sin nya webbportal och ”Mina Sidor” gör allt mycket enklare att tjäna pengar till laget. Och sortimentet är lätt för kunderna att både förstå och att köpa.
 

– Senaste försäljningsomgången var Mammas Chokladbollar helt klart bäst och därefter Lillebrors Kolor! Men när vi sålde första omgången så var det knäckebröd som gällde, det visar hur bra det är med ett varierat sortiment, säger Anna. Det finns något för alla och för olika säsonger.

– Jag sa till tjejerna att se det som en basketmatch – alla bollar går inte i, men så blir det riktigt fina tre-poängare också! Tjejerna förstod precis vad jag menade, skrattar Anna!

Förtjänsten på 21 663 kronor, blev ett mycket välkommet bidrag till årets turneringar och lagets USA-resa.

 

Tre tips från Anna:

 1. Vill ni tjäna pengar – välj produkter som är välkända och lätt att sälja!

 2. Lyssna på andra och deras erfarenheter…

 3. Engagera så många som möjligt – både ungdomarna och föräldrar så blir det riktigt, riktigt bra!

Bollstanäs är ett litet villasamhälle i Upplands Väsby, strax norr om Stockholm. Sporttraditionerna i samhället är starka och Bollstanäs har genom tiderna fostrat flera framgångsrika idrottare.


Bollstanäs är ett litet villasamhälle i Upplands Väsby, strax norr om Stockholm. Sporttraditionerna i samhället är starka och Bollstanäs har genom tiderna fostrat flera framgångsrika idrottare.

 
 

 

Bollstanäs Basket F05/06

Total förtjänst 21.663:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare22 st
Total förtjänst21.663 kr

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.