Chokladbollar – ett bra recept för att vinna cuper!

Kållereds SK har en bred bas i satsningen på ungdomar och har fostrat en hel del framgångsrika spelare genom åren – namn som Schelin och Kahnberg är nog bekanta för många i både Sverige och övriga världen. Bland dagens ungdomar finns ett gäng målinriktade grabbar i Kållereds SK P-04, som också lyckats riktigt bra. Men som alltid, det behövs en hel del pengar för att laget skall komma iväg på de olika cuperna… 

– Ju bättre det går för laget, desto fler cuper och längre resor, så det behövs hela tiden tillskott till lagkassan. Och det får inte vara för krångliga saker som skall säljas. Lättsålt och enkelt ska det vara, säger Veronica, förälder till en av killarna i laget. 

Inför senaste försäljningen beställde Veronica hem ett Infopaket från Kakservice som innehöll en smakprovsburk och säljkataloger till alla killarna i laget. Den här gången tänkte hon sporra killarna lite extra och ordnade en intern säljtävling med fina priser. 

– Det blev succé! Jag hörde att killarna snackade med varandra – priserna hägrade och de lade verkligen manken till! Och resultatet blev extra bra denna gång, säger Veronica nöjt. 

– Med säljkatalogen kunde killarna visa hela sortimentet och kunderna fick välja sina egna favoriter. Oftast blev det både en burk av kakorna och en av knäckesticksen, så att alla i familjen fick det de ville ha.

– Mammas Chokladbollar och Mormors Chokladflarn var väldigt populära. Och Lillebrors Kolor och knäckebröden, förstås. Eller egentligen, alla sorterna funkade bra. Det är ju faktiskt så vi människor är, alla tycker olika, skrattar Veronica.

Mycket pengar till laget

Veronica har varit med förr och sålt produkter, både från Kakservice och från andra företag. En sak som hon uppskattar väldigt mycket med just Kakservice, är att killarna kan sköta det mesta själva. Det är enkelt att ta upp beställningarna och produkterna kostar inte så mycket, endast 50:- per burk. Sedan är det också väldigt lätt att hantera både försäljning och beställning via ”Mina Sidor”. 

– Jag sa till dem att det är precis som på matcherna, man får jobba för laget, även när man säljer kakor och knäcke! Alla måste vara med och bidra för att laget ska få spela, och det är ju precis det vi vill: att spela fler matcher och bli ännu bättre, avslutar Veronica!

3 tips från Veronica - så tjänar ni pengar till laget:

1. Vill ni tjäna pengar, så fundera först på vad som är lätt att sälja.

2. Om det känns rätt – ordna en intern säljtävling!

3. Det fungerar väldigt bra att erbjuda både en knäckesort och en kaksort till varje kund, det blir liksom en bra balans mellan nyttigt och gott!

 

Kållereds SK P-04

Total förtjänst 10.260:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare18 st
Total förtjänst10.260 kr

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.