Lisebergsdrömmen går i uppfyllelse

Just när den sista eleven från Trälleborgsskolans årskurs fem hämtat ut sina beställda kakburkar hemma hos klassföräldern Pernilla Hedberg, knackar det på dörren.

– Där ute står en tonårskille med en kakburk i famnen och frågar mig om jag vill köpa kakor och stödja hans fotbollslag! Efter att precis ha hanterat och etiketterat 1 026 likadana burkar kunde jag inte annat än skratta lite åt hans fråga, berättar hon.

När tanken på att arrangera en klassresa för Trälleborgsskolans femteklassare dök upp hos Pernilla Hedberg började hon med att gå runt till de tre klasserna och fråga eleverna vad de skulle vilja göra.

– Åka till Liseberg!!!! fullkomligt skrek de allihop, så det var ingen tvekan om vart de helst ville åka, berättar hon och skrattar vid minnet. Jag hade räknat lite i förväg på den idén och kunde därför berätta för dem om Kakservice och motivera dem med att om de sålde riktigt bra så kunde vi faktiskt ha råd med ett sådant besök.

Varberg och Göteborg samma dag

Pernilla Hedberg är klassförälder för årskurs fem på skolan som ligger i Värnamo och det är hon och några föräldrar till som står bakom reseplanerande och hantering av försäljningen. Det är också de som kommer att följa med till Göteborg när det blir dags i juni.

– Det kommer att bli en väldigt rolig och intensiv dag för ungdomarna, säger Pernilla. Resan kommer nämligen att startas med ett besök på Varbergs fästning, som skolan arrangerar och därefter bär det av till Liseberg. Skolan är dock inte engagerad i Lisebergsbesöket eller i försäljningen av kakor utan det sköts helt av eleverna själva och av oss klassföräldrar.

Totalt består årskurs fem av drygt 50 elever som enligt Pernilla engagerat sig fullt ut i kakförsäljningen. Tillsammans har de i snitt sålt 20 burkar per person och pengarna kommer att räcka till inträde på nöjesparken, åkpass, lunch och 50 kronor i fickpengar.

Förbeställningar

Innan Pernilla gjorde sin beställning till Kakservice skickade hon ut ett brev till alla föräldrar där hon berättade om planerna med resan och försäljningen. Därefter fick föräldrar och barn själva uppskatta hur många burkar de trodde att de skulle kunna sälja och av vilka sorter.

– Vi hade valt ut tre olika sorter för att göra det lite enklare; Lillebrors bästa kolablandning, Kajsas Kafékakor och Mammas Chokladbollar. När jag sedan summerade antalet beställda burkar vågade jag avrunda lite uppåt och även dessa burkar såldes utan problem.

Framför allt har det varit Pernilla som skött hanteringen av kak- och godisburkarna, från kontakten med Kakservice, mottagning av de tre pallarna med burkar till insamling och redovisning av pengarna.

– Det har inneburit en hel del arbete, men jag tycker att det har varit roligt och jag har fått så mycket positiv respons från alla inblandade, säger hon.

Här kan du läsa om andra klasser som åkt på klassresa till Liseberg och Göteborg. 

Trälleborgsskolan årskurs 5

Vi tjänade 21.085:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare50 st
Total förtjänst21.085 kr
Förtjänst senaste säljomgång21.085 kr

Antal sålda burkar – 4 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning455 st
Mammas Chokladbollar315 st
Kajsas Kafékakor193 st
Morfars Makalöst Mumsiga Chokladkex (produkt utgått)35 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.