Godisspecialister intog Göteborg

Två heldagar i Göteborg med båttur, stadsguidning, hotellövernattning och naturligtvis besök på Liseberg – det blev resultatet när elva målinriktade elever från Edenryds skola i Bromölla började sälja Kakservices engelska kolor så det stod härliga till.

Det hela började för två år sedan med elva tappra tioåringar som med liv och lust gav sig ut och knackade dörr och sålde godisburkar för glatta livet. Nu har samma elva elever, som snart går ut sjätte klass just kommit hem från en efterlängtad skolresa till Göteborg. Med sig har de upplevelser från Liseberg, Paddanbåtarna, guidad tur i staden, Universeum och hotell Gothia Towers.

– Alla elever har kämpat jättebra och sålt mellan 15 och 20 burkar vardera varje gång vi gjort beställningar, berömmer Susanne Andersson, mamma till en av eleverna och den som både kom med idén att sälja Kakservices produkter och som skött alla beställningar.

– Under hela den här perioden har alla i klassen varit väldigt engagerade och målmedvetna och jag tror att de var stolta över att de tjänat in så mycket pengar.

Godisspecialister

Totalt fick Edenryds sjätteklassare ihop drygt 15 000 kronor och det räckte till resan, alla aktiviteter, övernattning och lite fickpengar att spendera i Göteborg. Med sig på resan bjöd de även sin nuvarande och en tidigare lärare.

Den burk som direkt sålde allra bäst i Bromölla var Lillebrors bästa kolablandning och därför beslutades att man därefter skulle rikta in sig på att endast sälja godis och lämna kakorna därhän.

– Efter att vi sålt första gången fick vi oerhört bra respons från dem som köpt av oss och framför allt lovordades de engelska kolorna. Med tiden fick ungdomarna sina stamkunder som lade in beställningar redan i förväg. Det var bra för när de nu sista året börjar komma in i tonåren blev det plötsligt lite pinsamt att gå runt och knacka på hos okända personer och sälja godisburkar. Men att sälja till dem som redan har beställt var ju enkelt, säger Susanne med ett leende.

Småsyskonen tar över

Att försäljningen gick så bra och skolresan blev så lyckad har nu även inspirerat de yngre barnen på Edenryds skola.

– Jag har bara positiva saker att säga om Kakservices produkter och service så nu när flera av sjätteklassarnas småsyskon börjar komma upp i de åldrar där de kan börja sälja så kommer jag varmt att rekommendera föräldrar och lärare att välja just Kakservice för att få ihop pengar till en skolresa eller annat roligt som de vill göra.

Edenryds skola

Total förtjänst 15.836:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar4 st
Antal deltagare11 st
Total förtjänst15.836 kr

Antal sålda burkar – 4 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning474 st
Morfars Makalöst Mumsiga Chokladkex (produkt utgått)227 st
Lillans Lösgodis52 st
Blåkullablandning52 st

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.