Gymnastikäventyr i Italien

Tumbling, trampett och fristående dans är de tre grenarna i lagsporten truppgymnastik. Snart ska ett helt gäng gymnaster från Helsingborg få tillfälle att finslipa formen på ett träningsläger i Italien. 

Flera av tjejerna i Gymnastikföreningen Ling tillbringar större delen av sin fritid tillsammans. Även föräldrarna umgås mycket med varandra och många är väldigt engagerade i föreningen. Helena Lundh är mamma till Elin och Ida som är tretton respektive elva år, och som båda är aktiva gymnaster.

– Gymnastiken som utövas i klubben kallas truppgymnastik och innebär att ett antal gymnaster i olika åldrar tävlar i lag i tre olika grenar, på olika nivåer, förklarar Helena. 

Klubben firar hundraårsjubileum i år och har haft enorma framgångar de senaste åren; 2008 vann man EM i belgiska Gent och två år senare satsade man stort på att ro hem SM-guldet och så blev det. Det nya målet är att svetsa ihop ett lag som kan ta hem samma titel 2018.

– Vi har ett gäng med fantastiska tjejer som älskar att träna, så det ska bli spännande att se hur det går, säger Helena. 

Valde att ”sälja direkt”

För ett par år sen blev det klart att klubben skulle arrangera en träningsresa till Italien och för det behövs pengar. Helenas dotter Elin var aktuell för resan och Helena, som hade hört talas om Kakservice, föreslog att de skulle prova att sälja kakor. Hon valde metoden ”sälja direkt” som innebär att man beställer burkar och säljer direkt, istället för att ta upp förbeställningar. 

När det väl var dags att sälja gick flera av tjejerna samman. De turades om att övernatta hos varandra på helgerna och efter frukosten drog de på sig föreningsjackan och gick ut och knackade dörr. På kvällarna gick de igenom hur mycket de lyckats sälja. 

– Sen tog ju vi föräldrar med oss burkar till jobbet också. Inte en enda burk blev det över, säger Helena.

Hus med pool

Hemma i Mörarp förbereder sig Elin för fullt för den stora upplevelsen. Träningsanläggningen ligger strax utanför Bologna och är en utomhuskonstruktion under tak. Tjejerna ska bo i ett stort hus intill med pool. 

– Många av dem har aldrig varit utomlands förut. De tycker att det ska bli spännande att resa utan föräldrarna, de ser fram emot att få umgås med varandra, att sola och bada – men framför allt tror jag att de ser fram emot att gympa, som är det bästa de vet! 

Gymnastikföreningen Ling

Total förtjänst 7.150:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare15 st
Total förtjänst7.150 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning72 st
Mammas Chokladbollar72 st
Kajsas Kafékakor72 st
Mormors Dubbla Chokladflarn72 st
Josefinas Finknäcke72 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.