Firar examen med lyxresa till Turkiet

Efter fyra år med dörrknackande och extra vänliga leenden mot grannar och släktingar kommer nu belöningen för klass 9B i skånska Tollarp. Under en vecka ska de få njuta av full hotellservice, salta Medelhavsbad och spännande flottfärder utmed brusande vattendrag.

Om det blir någon midsommarstång vid poolen eller om ungdomarna i klass 9 B från Tollarps skola kommer att hoppa runt som små grodor i bassängen i bästa Sällskapsresan-stil återstår att se, men efter att ha sålt kakor och godis varje termin sedan sjätte klass kommer midsommarafton i år att firas i turkiska Alanya.

– När vi första gången började diskutera skolresan pratade eleverna om att åka till Liseberg och så vidare. Inget fel på Liseberg sa jag, men om ni verkligen vill och kämpar lite så kan ni komma mycket längre – varför inte till USA till exempel? Berättar Anders Rosén som är förälder till en av eleverna.

Riktigt så långt nådde de inte, men en vecka i Turkiet på ett hotell med ”all inclusive” och endast 50 meter till stranden är bokat och totalt kommer 16 entusiastiska ungdomar och 6 föräldrar att resa iväg tillsammans. Resan kostar 5 500 kronor per elev och därutöver kommer de att få cirka 500 kronor i fickpengar att handla eller åka på någon utflykt för. Större delen av pengarna har klassen tjänat in genom att sälja Kakservices kolor och kakor.

”Sålt sig själva”

Anders Rosén var även klassförälder för sin fyra år äldre son och det är från dennes skolresa som nu 9B har fått inspiration.

– Den klassen började sälja för Kakservice och eftersom förtjänsten blev så bra ville även min yngre son och hans klasskamrater prova samma koncept. Som beställare och den som haft kontakt med företaget har jag bara gott att säga om både produkterna och servicen. Allra mest lättsåld har Lillebrors bästa kolablandning varit så vi har framför allt siktat in oss på den även om vi sålt en hel del kakor också.

Ungdomarna har varje termin sålt i snitt 16-17 burkar vardera och dessa har gått åt som smör i solsken.

– En del föräldrar har också tagit med sig och sålt på sina arbetsplatser och flera har vittnat om att burkarna i princip sålt sig själva bara de stått där, berättar Anders.

Anders erkänner själv att han inte heller kunnat låta bli att köpa ett antal burkar.

– Det är ju väldigt goda grejer! säger han.

Engagemang

Anders Rosén rekommenderar gärna andra föräldrar både att engagera sig i sina barns klassresor och att sälja Kakservices produkter.

– Både resan och förarbetet med försäljningen är jättebra sätt att lära känna ungdomarna på ett lite annat sätt än man gör i vardagen, säger han. Kakservice erbjuder en enkel och trygg metod att tjäna in pengarna och skulle man trots allt inte få sålt alla beställda burkar så får man lov att återlämna dem, säger han.

Klass 9B i skånska Tollarp

Total förtjänst 16.320:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare16 st
Total förtjänst16.320 kr

Antal sålda burkar – 2 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning560 st
Mormors Dubbla Chokladflarn280 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.