Flygande start i ponnyklubb

För två år sedan bildades klubben Jönköping/Vaggeryds ponnytravare. Då fanns många tankar, idéer och önskemål om vad klubben ville uppnå, men inga pengar i den gemensamma klubbkassan. Idag ser läget helt annorlunda ut och ponnytravklubben arrangerar flera spännande tävlingar och andra event varje år – tack vare Kakservices godisburkar!

Medlemmarna i Jönköping/Vaggeryds ponnytravare är barn och unga mellan 8 och 25 år som älskar ponnyer, tävlingar och hästläger. Klubben bildades år 2009 och redan från början lades grunden till ekonomin genom att medlemmarna och deras familjer sålde godisburkar från Kakservice.

– Vi har sålt i tre omgångar och det har gått jättebra, säger Annette Ericson, ordförande i klubben. Alla i föreningen har hjälpt till. Det som varit roligt att se är att även några som från början var lite tveksamma till det hela har kommit tillbaka och berättat att det inte alls har varit svårt att sälja burkarna.

Särskilt en flicka minns Annette. Hon var i 13-årsåldern när hon skulle sälja första gången och hon tyckte att hennes mamma tjatade om de där godisburkarna.

– Till slut gav hon sig ut med sina vänner och efter en liten stund kom hon hem glädjestrålande och vill ha fler burkar!

Familjesport

I Jönköping/Vaggeryds ponnytravare äger medlemmarna sina egna ponnyer och ofta engagerar barnens intresse hela familjen.

– Det här är verkligen en familjesport och det tycker jag är en del av det roliga med att arbeta med barn och ungdomar. Detsamma gäller försäljningen av godisburkar. Barnen går ut och knackar på hos grannar och bekanta, föräldrarna säljer på sina arbetsplatser, mor- och farföräldrar köper själva och säljer till sina bekanta och dessutom säljer hela klubben burkarna på våra olika evenemang.

Godis går bäst

Det kommande året planerar ponnytravklubben att sälja Kakservices burkar i två omgångar. Man har specialiserat sig på att bara sälja godis då det varit Lillebrors bästa kolablandning och Lillans lösgodis som sålt bäst. I våras sålde de 90 medlemmarna även påskblandningen med framgång.

Pengarna som tjänas in används dels till tävlingar och dels till annan verksamhet som ungdomsläger och för att utbilda volontärer till tävlingarna.

– Vi har ett nära samarbete med Vaggeryds travbana och tillsammans med dem arrangerar vi flera tävlingar varje år, både stora nationella och egna klubbtävlingar, berättar Annette.

– Vi vill att våra medlemmar ska kunna delta i många aktiviteter och därför vill vi försöka få ner kostnaderna så mycket som möjligt. Genom att sälja Kakservices produkter kan vi nå detta mål på ett enkelt och säkert sätt. Beställningar och leveranser går alltid smidigt och så gillar jag att de alltid är trevliga och exempelvis skickar ett tackbrev efter varje försäljningstillfälle.

Vaggeryds Ponnytravare

Total förtjänst 16.628:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare25 st
Total förtjänst16.628 kr

Antal sålda burkar – 3 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning735 st
Lillans Lösgodis52 st
Blåkullablandning52 st

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar


Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy