Kanonstart – skolklassen tjänade 12 000 kronor

En resa till Sveriges huvudstad kan vara både lärorik och oerhört spännande om man är 15 år och bor cirka 50 mil därifrån. Klass 7A i Furutorpskolan i Hässleholms kommun i Skåne har fått en riktig kanonstart inför sin skolresa genom sin rekordförsäljning av Kakservices kakburkar. Hela 12 000 kronor tjänade eleverna in vid första försäljningstillfället.

”Ju mer man jobbar, desto mer kan man shoppa”.

Kommentaren fälldes av en av flickorna i klass 7A när de började sälja kakor och godis för Kakservice för att tjäna ihop pengar till en Stockholmsresa i nionde klass. I likhet med tidigare årskurser hoppades hon att klassen skulle tjäna in pengar så att det skulle räcka till resa, uppehälle och en liten slant att handla för i huvudstaden och de fick en riktig kanonstart!

Kända platser

Martin Johansson är idrottslärare på Furutorpskolan och han är den som initierat kakförsäljningen i såväl klass 7A som i tidigare klasser som han varit mentor för.

– För några månader sedan gjorde vi en resa till Stockholm med årskurs nio och det är även dit som sjuorna planerar att åka, berättar han. Vi brukar resa en söndag till onsdag och bo på den anrika vandrarhemsbåten af Chapman som ligger förtöjd nära såväl Gamla stan som Kungliga slottet.

Under några spännande dagar får eleverna chansen att upptäcka kända platser och sevärdheter som Vasamuseet, Riksdagshuset och Coca Colas fabrik. Utöver de inplanerade aktiviteterna får ungdomarna även chansen att upptäcka staden på egen hand och då brukar de besöka Kaknästornet eller se en allsvensk fotbollsmatch eller besöka Globen – och shoppa!

Egna etiketter

Klass 7A har emellertid bara påbörjat sitt arbete med att tjäna ihop pengarna till resan, men första omgången gav blodad tand. Alla 28 eleverna sålde mellan 18 och 19 burkar vardera och tjänade in över 12 000 kronor till klasskassan inklusive lite dricks.

Vem på skolan som tog den första kontakten med Kakservice vet inte Martin, men sedan många år tillbaka är han den som sköter beställningar, inbetalningar och så vidare.

– Det går alltid smidigt och enkelt att beställa via Kakservice. Leveranserna är snabba och vi får burkarna direkt hit till skolan där elever eller föräldrar kan komma och hämta. Vi sorterar tillsammans upp burkarna till var och en och sätter på de färdigtryckta etiketterna som talar om att pengarna går till Furutorpskolan, avslutar Martin.

Klass 7A i Furutorpskolan

Total förtjänst 42.947:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar6 st
Antal deltagare27 st
Total förtjänst42.947 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar420 st
Mormors Dubbla Chokladflarn333 st
Kajsas Kafékakor297 st
Lillebrors Bästa Kolablandning297 st
Tomtemors Pepparkakshjärtan280 st

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.