Kakförsäljning gav den bästa fotbollssommaren

Först träningsläger med lagkompisarna och sedan tre dagars deltagande i Sveriges näst största fotbollscup. I år har tjejerna i Sunnanå BK haft en mycket spännande fotbollssommar och allt blev möjligt tack vare deras hängivna kakförsäljning.

I juni lyser midnattssolen i Piteå och då samlas tusentals fotbollsintresserade från hela världen för att delta i Sveriges näst största fotbollsturnering – Piteå Summer Games. Ett av de över 700 deltagande lagen i år var Sunnanå SK:s flickor födda år 2000. I tre dagar bodde tjejerna tillsammans och spelade fotboll och hittade på annat skoj. Pengarna som lägret kostade med övernattningar, resa och mat – cirka 25 000 kronor – hade flickorna själva tjänat ihop, bland annat genom att sälja kak- och godisburkar för Kakservice.

– Vi vill inte att föräldrarna ska behöva betala en massa extra för att ungdomarna ska kunna åka på sådan här evenemang. Att sälja kakburkar är ett enkelt sätt att snabbt tjäna in bra pengar till laget och tjejerna tycker själva att det är jätteroligt, säger tränare Peter Selin.

En trygg partner

Flickorna i laget började spela när de var sju år gamla och är alltså redan inne på sin femte säsong tillsammans. De har varit iväg på ett flertal cuper och träningsläger tillsammans och är vana att samarbeta.

– De flesta går ut och säljer två eller tre tillsammans och berättar att de lätt säljer 15 burkar vardera på ett par kvällar, berättar Peter. Vi brukar sälja en eller två gånger per år och vi har hittills aldrig upplevt några svårigheter att bli av med de burkar som vi beställt.

Det är Peter som har den primära kontakten med Kakservice och han säger att det alltid fungerat smidigt med beställningar och leveranser.

– En gång var det en liten transportskada på några av burkarna, men det löste Kakservice direkt och krediterade de burkar som vi uppgav inte gick att sälja. Sådan service är ovärderlig. Någon gång händer det små missöden och då behöver man en trygg samarbetspartner som snabbt fixar problemet.

Träningsläger

Inför Piteå Summer Games har tjejerna även haft ett eget träningsläger som betalades med pengar intjänade från kakförsäljningen. Då cyklade de tillsammans tio kilometer till en träningslokal där de tränade fotboll och senare sov tillsammans för första gången.

– Det var en rolig start på sommaren och alla tyckte att det var väldigt spännande. Det var mycket bus och hjärtliga skratt när de bland annat uppträdde för varandra på en liten scen inne i lokalen. För sammanhållningen är sådana resor helt ovärderliga och förhoppningsvis kommer det att bli många fler sådana framöver, avslutar Peter.

Sunnanå BK

Total förtjänst 17.001:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare22 st
Total förtjänst17.001 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar243 st
Kajsas Kafékakor243 st
Mormors Dubbla Chokladflarn243 st
Lillans Lösgodis87 st
Lillebrors Bästa Kolablandning70 st

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar

 
Information

 
Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy