Stockholm kan bli London

Från början var siktet inställt på en klassresa till Stockholm som brukligt är på Forsheda skola. Men Klass 8A tjänande redan första försäljningsomgången så bra med pengar på Kakservices produkter att eleverna nu siktar på en annan huvudstad längre västerut.

– Ibland måste man få unna sig lite gott tycker jag! Så brukar jag svara på frågan om vad jag som hemkunskapslärare tycker om att barnen i min klass säljer just godis och kakor för att få ihop pengar till klasskassan. Dessutom brukar jag lite skämtsamt tillägga att det ju är meningen att de ska sälja burkarna – inte äta upp innehållet själva, berättar Monica Andersson, mentor för klass 8A i Forsheda skola i Småland med ett litet skratt.

Hon har varit mentor för klassen i ett år och då hennes tidigare elever mycket framgångsrikt sålt Kakservices burkar var det självklart för henne att föreslå det även för ungdomar och föräldrar i 8A. Målet är en klassresa till Stockholm när eleverna slutar nian.

– Men den första försäljningsomgången gick så bra och ungdomarna fick ihop så mycket pengar att de nu vill höja ribban. Nu pratar de om att försöka tjäna ihop till en resa till London istället. Ingenting är omöjligt säger jag!

Lättsålt påskgodis

Lagom till påsk i år var eleverna ute och sålde kakor och godis för första gången. Det som var enklast att sälja var Lillebrors bästa kolablandning och de speciella påskgodisburkarna som Kakservice lanserade i år.

– Jag hoppas verkligen att företaget fortsätter med sådana säsongsprodukter för det förenklar för ungdomarna som ska sälja. Att till exempel ha någon särskild julgodisburk när vi närmar oss december hade varit perfekt. Det blir ju en fin present som köparen kan ge bort eller varför inte en bra företagsgåva, säger Monica.

Nästa säljomgång kommer att dra igång i höst när skolan börjar efter sommarlovet. Det är fler skolor i området som säljer både kakor och andra produkter så det gäller enligt Monica att vara ute först.

Utvecklande

Om det nu ändå blir Stockholm som brukligt planerar Monica och hennes kollega Anna Björstrand att eleverna ska besöka Dramatiska teatern och Riksdagen, men det blir även tid för ett besök på Coca Colas fabrik och på Gröna Lund.

– Vi brukar göra denna resa med alla våra niondeklasser. Det är ett underbart sätt att lära känna ungdomarna bättre och att ge dem en möjlighet att utvecklas som individer. Hela processen att tjäna in pengar, planera för resan och sedan få ta ansvar för sig själv och varandra i en storstad är mycket utvecklande för många.

– Att Kakservice har så lättsålda och bra produkter gör det enkelt och roligt att tjäna in pengarna. Den goda servicen och enkelheten vid beställningar, betalning, leverans etcetera gör även min del i det hela smidig och rolig, säger Monica.

Så här kommenterar en elev i klassen försäljningen:

– Det gick jättelätt för mig att sälja. Jag gick runt i vårt lilla samhälle och knackade dörr och jag var bland de första som kom och frågade. Många hade redan smakat kakservice kolor och kakor så de kände igen dem och ville gärna handla mer.

Forsheda skola

Total förtjänst 15.540:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare24 st
Total förtjänst15.540 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning420 st
Kajsas Kafékakor122 st
Farfars Favoriter70 st
Mammas Chokladbollar52 st
Mormors Dubbla Chokladflarn52 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.