Laget tjänar pengar till Potatiscupen

Förhäxande karameller tar Lysekils handbollsflickor till Blåkulla – nej, vad säger jag - till Alingsås och Potatiscupen! För andra året i rad säljer tjejerna kak- och godisburkar och räknar med att tjäna över 10 000 kronor.

Med Potatiscupen i Alingsås hägrande om hörnet blir det full fart på kakförsäljningen bland Lysekils Hanbollsklubbs lag för flickor födda år 2000. Förra året sålde de 14 tjejerna tillsammans 300 burkar och i år är ribban höjd till 490 stycken.

– I fjol delade vi upp alla burkar så att var och en fick ett 20-tal vardera som de skulle sälja. Vissa sålde dock slut på sina burkar på ett par dagar och ville ha fler så i år har vi beställt några extra som vi kan dela ut allt eftersom, berättar Camilla Ohlsson Lindblom, förälder till en av tjejerna i laget och ansvarig för kakförsäljningen.

Alla ska ha råd 

När laget nu startar sin andra försäljningsomgång har både flickorna själva och ledarna goda förhoppningar om att tjäna in över 10 000 kronor till lagkassan. Tillsammans med en del andra aktiviteter hoppas man att det ska täcka drygt hälften av kostnaderna för deltagandet i Potatiscupen.

– Tjejerna tycker att det är jätteroligt att de själva kan vara med och tjäna in pengarna till laget och de flesta tycker att det går snabbt och enkelt att sälja sina burkar. Inom klubben tycker vi också att det är viktigt att vi kan få in en del pengar på det här sättet så att alla i laget har råd att följa med och spela, säger Camilla.

Blåkullablandning 

Den goda förtjänsten och det faktum att ingen annan grupp inom klubben sålde något liknande var anledningen till att Camilla fastnade för just Kakservices produkter. Att de skulle fortsätta även i år rådde det ingen tveksamhet om. Allra populärast sist var Mammas Chokladbollar och Lillebrors Bästa Kolabandning. I år kommer försäljningen att ske några veckor innan påsk så därför har Camilla även beställt ett antal burkar med Blåkullablandning fulla med ”förhäxande karameller och läckra engelska kolor”.

Lysekils HF

Total förtjänst 16.837:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare14 st
Total förtjänst16.837 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar263 st
Lillebrors Bästa Kolablandning105 st
Mormors Dubbla Chokladflarn104 st
Morfars Makalöst Mumsiga Chokladkex (produkt utgått)69 st
Kajsas Kafékakor35 st

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.