Att dela webshoppen blev säljsuccé

Klass 9F sålde kakor, godis och knäcke och tjänade drygt 42 000 kronor. Det räckte till både bussresa och Lisebergsbesök med åkband och mat.

– Flera av eleverna hade sålt produkter från Kakservice redan på mellanstadiet. Det gick väldigt bra då, så vi bestämde oss för att göra det igen, berättar Anna Nylöw, klassmamma för 9F på Rudsskolan i Karlstad.

Klassen diskuterade vart man ville åka på klassresa och högst på listan stod Liseberg. Men vad skulle en sån resa kosta? Och skulle man verkligen ha råd?

– Det skulle krävas en hel del pengar för att kunna åka till Göteborg, och eleverna satte upp ett mål att sälja 12–13 burkar var. Det skulle dock inte vara ett krav och man lovade att hjälpa varandra om det skulle behövas, berättar Anna.

– Varje elev fick två säljkataloger var, som de kunde använda när de gick runt och knackade på i närområdena. Men det som verkligen blev en framgångsfaktor var att dela webbshopslänken från Mina Sidor, fortsätter Anna. Ungdomar är ju fenomenala på sånt där och kunde nå ut till väldigt många köpare. Då hände det grejer!

– Bäst gick nog Mammas Chokladbollar. Och så min favorit Dagnys Dammsugare, förstås! Den är farligt god, skrattar Anna.

– Både eleverna och jag kunde följa försäljningen via Mina Sidor, och jag som kontaktperson blev ju väldigt glad när eleverna lade in sina beställningar direkt på Mina Sidor. Då summerades beställningarna automatiskt – snabbt, smidigt och enkelt!

– Klassen tjänade ihop drygt 42 000 kronor, så det blev ju en klassresa till Liseberg precis som de drömde om. Tror inte att eleverna behövde lägga ut en krona själva, avslutar Anna.

Annas tre bästa tips för att tjäna pengar till klassen:

 1. Kom överens om ett säljmål – då når man ett ännu bättre resultat.

 2. Utse en eller flera föräldrar som samordnar allt och som stöttar ungdomarna.

 3. Välj en tydlig ”kanal” för all kommunikation. Det kan vara en Facebook- eller SMS-grupp. Det är bra att ha när man vill meddela om till exempel leverans av burkar eller säljtips.

 
 

Rudsskolan 9F

Total förtjänst 42.354:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Total förtjänst42.354 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.