Klirr i kassan – ljuv musik för blivande artister

Hvitfeldtska Gymnasiet har en historia som sträcker sig över 350 år. Skolan som ligger mitt i Göteborg, erbjuder en av landets främsta musikutbildningar på gymnasienivå. Har du vägarna förbi, så kan du höra både sång och musik från de gamla vackra tegelbyggnaderna. Kanske är det Medine, Whilliam eller Julia du hör? 

På våren i tvåan bestämde sig klassen för att tjäna pengar. Enligt traditionen brukar man som avslutning i trean åka på en klassresa, och det behövdes verkligen ett tillskott till kassan…

– Tidigare har vi haft en del konserter på skolan för föräldrar och andra elever. Då har vi sålt egna kakor och fika, men det har liksom inte gett så mycket i förtjänst. Men jag hade sålt kakor och knäckebröd från Kakservice med min tidigare klass, och det var både enkelt och gav bra förtjänst, säger Medine som var ansvarig för försäljningen. Så varför inte göra det med den här klassen också?

Hon tog rollen som kontaktperson och beställde hem ett Infopaket från Kakservice. I paketet fanns säljkataloger som hon kunde dela ut till alla klasskompisarna. Och med i paketet fanns också en smakprovsburk…

– Den gick åt direkt, skrattar Medine.

Varje elev fick en säljkatalog och kunde visa upp hela sortimentet av knäckebröd, kakor och godis till kunderna. Förutom till närmsta familjen, så blev det också till grannar, lärare, skolpersonal och till vänner på Facebook förstås. Eleverna jobbade på bra med försäljningen och tipsade varandra när de hittade ett extra bra sätt att sälja på.

Roligt att sälja Kakservice produkter

– När vi fick säljkatalogerna tänkte jag: ”Yes, nu ska jag sälja en massa burkar!”. Jag kom på en massa bra sätt att sälja på, och det var jättekul, säger Julia. Blir det inte musikbranschen för mig i framtiden, så blir det absolut något med försäljning, det är ju också ett kreativt jobb!

– Jag fick till och med tacka nej till flera som ville köpa. De bodde för långt bort, säger Julia. Så vi kunde faktiskt sålt ännu fler burkar. Hinner vi, ska vi försöka sälja en omgång till. Kakservice produkter funkar ju bra att sälja året runt.

Efter några veckor samlade Medine in alla säljkataloger, summerade och skickade in beställningen via Mina Sidor.

– Det var inga problem, det gick väldigt lätt! Sen kom alla burkarna efter bara några dagar, säger Medine.

Målet för klassresan är bestämt till Prag, något som hela klassen längtar efter redan nu.

– Jag har hört att det är en väldigt trevlig stad och det är ett jättekul sätt att avsluta skolan på. Särskilt med pengar som vi alla tjänat ihop tillsammans, säger Whilliam, och ser väldigt nöjd ut.

3 tips för att sälja till klassresan

MU3AB ger följande tips: 

1. Börja sälja så fort ni får säljkatalogerna. Så det inte drar ut på tiden…

2. Försök hitta dina egna små säljknep, som till exempel att jämföra två olika sorter. Eller att föreslå en kaksort och en knäckesort. ”Något gott och något nyttigt!”

3. Se till att alla som skall sälja använder ”Mina Sidor”, då blir det ännu enklare!

 

Hvitfeldtska Gymnasiet MU3AB

Total förtjänst 8.398:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare25 st
Total förtjänst8.398 kr

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.