Peppade varandra och knackade dörr i hela Älmhult

Årskurs 6A på Klöxhultsskolan i Älmhult består av 24 elever som gått i samma klass sedan årskurs 4. Till våren vill de åka på en klassresa tillsammans och nu planerar de för en tvådagarsutflykt med övernattning. För att har råd med detta har de sålt kakor från Kakservice i både femte klass och i sjätte klass. Nu håller de på att ta fram förslag på aktiviteter de vill göra tillsammans, för att se hur långt pengarna kommer räcka. 

- Första gången som eleverna sålde kakor var vi tidigt ute, innan någon annan klass hade börjat sälja. Alla var jättetaggade och ville komma långt. Älmhult är ju inte så stort så de bestämde sig för att gå runt i alla villaområde och knacka dörr. Första gången man säljer vet man ju inte riktigt vad man kan förvänta sig, men vi sålde ungefär 900 kakburkar och fick en förtjänst på ca 25 000 kr. Det var en väldigt bra förtjänst, säger Malin som är mamma till Lily i klass 6A. 

Knackade dörr tillsammans

- Vi var ett kompisgäng som gick ut i grupp för att det skulle bli roligare. Sedan när vi kom till ett villaområde delade vi upp oss två och två och knackade dörr. Vi brukar berätta att vi säljer kakor för att samla in pengar och så frågar vi om de vill stödja vår klassresa. Vissa frågar vart vi ska åka men eftersom vi inte vet hur långt pengarna kommer räcka berättar vi vart vi helst skulle vilja åka, säger Lily. 

Klassen har fått lov att ta lite av sin skoltid för att ta fram alternativ på resmål och att räkna på kostnaderna. Just nu har de tre olika förslag på äventyr, det är Liseberg i Göteborg, Gröna Lund i Stockholm och äventyrsbadet Lost City i Örebro som lockar. Med övernattning hoppas de även på att kunna hinna med ett äventyr till under dag två, som till exempel Prison Island eller Jump Yard. 

Smidig säljsida

- Dom är väldigt flitiga i klassen. För mig har det inte varit ett stort jobb att hålla i det administrativa, utan det är klassen själva som gjort det stora jobbet med att sälja. Det var smidigt att beställa hem startkitet från Kakservice och det är lätt att förstå säljsidan. När man loggar in ser man sin egen försäljning och hur mycket klassen har fått ihop totalt. Det man sålde via sin webbshop sammanställdes automatiskt, och på slutet när eleverna lade in försäljningar som gjorts via kataloger tickade summan upp ytterligare, säger Malin.

Lily berättar att alla i klassen peppade varandra till att sälja ännu mer, och varje morgon när de kom till skolan pratade de om hur försäljningen gick. Under den andra försäljningen som genomfördes nu i sjätte klass sålde de drygt 600 burkar. Förutom att de gått runt och knackat dörr har de använt både katalogen och webbshopen som verktyg för att sälja till vänner och bekanta. 

- Jag tror personligen att man är mer benägen att handla av någon som kommer och knackar på din dörr, än om man bara får en länk till en webbshop. Det är något som vi sett under våra försäljningar. Nu återstår bara att klassen ska komma överens om vart de vill åka till våren, en rolig klassresa lär det bli, avslutar Malin. 

 

Tre tips för att tjäna pengar till klassen från Malin och Lily 

 • Var ute i god tid, innan de andra klasserna hinner börja sälja.

 • Knacka dörr i ett stort område, inte bara precis där du bor. 

 • Peppa varandra i klassen att gå ut och sälja! 

 

Skribent: Micaela Angerheim

 

Klass 6A på Klöxhultsskolan

Vi tjänade 17.172:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare28 st
Total förtjänst41.406 kr
Förtjänst senaste säljomgång17.172 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.