Ett oförglömligt studentfirande ska finansieras

I Sagas klass går 28 elever som läser ekonomi/juridik på Ullvigymnasiet i Köping. Till våren tar de studenten och sedan väntar en ny vardag där många vill fortsätta studera till jurister, medan andra istället vill ut och resa. Sagas klass har redan börjat fira att de tre gymnasieåren snart är avklarade. Ett studentfirande kommer med många kostnader så redan i andra klass började de att tjäna pengar till klasskassan, som ska gå till ett ordentligt studentfirande. 

- Jag spelade fotboll förut och då sålde vi kakor från Kakservice, så jag kände till de sedan innan och visste hur det går till. När vi pratade om att sälja kakor i klassen var alla positiva. I tvåan sålde vi andra produkter som var ganska dyra och då var det svårare att sälja, men nu när vi sålde kakor och godis ville nästan alla vi frågade köpa av oss, säger Saga som ansvarade för allt runt omkring försäljningen. 

Ett värdefullt tillskott i plånboken

Enligt tradition börjar studentdagen med en champagnefrukost tillsammans med hela klassen, och så vill även klass 20Ekb börja sin dag. Att hyra ett flak som hela klassen kan åka på efter utspringet är också något som kostar pengar, och dessutom ska flaket dekoreras. Att samla in pengar till klassen för de gemensamma aktiviteterna är värdefullt för alla, eftersom  studenten även drar med sig många andra utgifter för eleverna. 

- Jag beställde ett startpaket från Kakservice och delade ut katalogerna till alla i klassen. Man fick två kataloger var för då kunde till exempel en förälder ta en av katalogerna och lägga den på sitt jobb, så att kollegorna kunde göra en beställning. Det var enkelt att sälja eftersom att kakburkarna har ett bra pris, de flesta har råd att köpa en burk, säger Saga. 

I klassen använde de flesta katalogen för att sälja kakor, istället för länken till webbshopen. Några av eleverna gick runt i skolan och sålde, och vissa sålde även till lärarna. Innan de drog igång försäljningen bestämde de att man helst ska sälja 10 stycken burkar var, och det målet var ju inga konstigheter att uppnå. 

Samma strategi även nästa gång

- Vi sålde ca 650 burkar och tjänade över 16 000 kr denna gången så vi är jättenöjda! Jag stod i mitt garage och sorterade burkarna så fick alla komma dit och hämta det man hade sålt, och sedan lämna ut till alla som köpt av dig. Nu är planen att vi ska sälja kakor till våren igen för att tjäna mer pengar till klassen. 

Om det blir pengar över efter studenten kommer klass 20Ekb att hitta på någon mer aktivitet tillsammans. Nu håller vi tummarna för en fantastisk student och skickar lyckönskningar till eleverna. På frågan om det kommer ändra sin strategi och göra någonting annorlunda vid nästa försäljning svarar Saga:

- Vi gjorde allt vi kunde för att sälja så mycket som möjligt, så nästa gång kommer vi bara göra samma sak igen!

Skribent: Micaela Angerheim

 

Klass 20Ekb på Ullvigymnasiet

Total förtjänst 16.325:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare28 st
Total förtjänst16.325 kr

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.