Mallorca stod högst på listan

När eleverna själva fick frågan om var klassen skulle åka i sexan stod Mallorca högst på listan.  Klassen är redan en bit på väg, men kommer pengarna räcka?

– Det krävs ju väldigt mycket pengar för att hela klassen skall komma till Mallorca, men bättre att sikta högt och kämpa på, annars kommer man ju ingenstans, säger Liselotte som är lärare och klassmentor.

Viktigt med drömmar och mål 

– Jag tror att det är jätteviktigt att eleverna skall ha sina drömmar och mål. På matten har vi diskuterat, satt upp mål och räknat ut vad som krävs för olika resor. Mallorca kvarstår, men vi har sneglat på andra bra resmål också, såklart.

– Som mentor gäller det ju att peppa barnen samtidigt som deras mål skall vara rimliga, så där har jag jobbat hårt, skrattar Liselotte.

Kakservice blev ett naturligt val 

– Att sälja produkter från Kakservice blev ett naturligt beslut. Det är ett känt märke och produkterna är populära, nästan lite folkliga skulle jag nog säga. Och de är lättsålda!

– Eleverna använde sociala medier såsom Facebook och Instagram och deras föräldrar hjälpte till genom att ta med kataloger till sina arbetsplatser. Men många gick också runt – två och två – och knackade dörr. Det funkade väldigt bra, för då kunde de visa och berätta lite mer om produkterna. 

Tre tips från Liselott:

 1. Nå ut till fler genom att använda sociala medier!

 2. Föräldrar kan ta med säljkataloger till jobbet!

 3. Välj produkter som är lättsålda.

 

Läs om andra klasser som tjänat pengar till klassen och sedan åkt på klassresa! 

 

Hedeskolan klass 5A

Total förtjänst 13.332:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Total förtjänst13.332 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.