Alla bidrog och resan till Liseberg och Universeum blev ännu roligare

När klassresan till Liseberg och Universeum stod högst på önskelistan vill alla hjälpa till att tjäna pengar. Klassen lyckades sälja fler än tusen burkar med kakor, knäckesticks och godis och drömresan till Göteborg blev verklighet.

– Barnen i klassen har gått tillsammans sedan förskolan och i högstadiet är risken stor att de hamnar i olika klasser. Så en fin avslutning i form av en gemensam klassresa ska det bli. Och då behövs det ju pengar, berättar Camilla, klassförälder i klass 6A på Johan Skytteskolan.

Föräldrarna diskuterade hur resan skulle finansieras. Många hade erfarenhetet av att sälja olika typer av produkter och förslagen var många! Men en sak var alla överens om – det skulle vara enkelt att tjäna pengar till klassen

- Jag hade fått information från Kakservice och det kändes både tryggt och enkelt! Så jag föreslog det till alla andra, och snart hade vi bestämt oss. Det fick bli kakor, knäckesticks och godis!

- Jag registrerade enkelt på Kakservice.se. Och infopaketet med säljkatalogerna kom redan efter två dagar, säger Camilla.

Camilla delade ut två säljkataloger till varje elev och berättade samtidigt hur de skulle registrera sina beställningar på ”Mina Sidor”.

– Det var ju inga problem alls för barnen, skrattar Camilla. De älskar ju sånt! På ”Mina sidor” kunde de se sin egen försäljning växa med hjälp av en stapel med kakburkar som växte ju mer de sålde!

 

Elevernas försäljning är bra teamwork

– Vi sålde på föräldrarnas arbetsplatser och sociala medier, men framförallt var barnen jätteduktiga på att knacka dörr. Det blev en del ”nej tack”, men också väldigt många beställningar. De gick runt i grupper, så de kunde peppa varandra. 

– De lärde sig att presentera sig ordentlig och berätta att det fanns knäckesticks för de som inte ville äta kakor och godis. Det fungerade jättebra och blev deras eget lilla säljknep, skrattar Camilla!

– Konrads Kalasknäcke blev en stor säljsuccé för oss! Det måste varit sesamfröna och havssaltet – supergott! Det var min egen absoluta favorit också, avslöjar Camilla.

Den totala förtjänsten blev hela 26 642 kronor vilket kom väl till pass för klassresan som bar iväg mot Göteborg.

– Jag tror att barnen kommer att känna sig väldigt nöjda med sin klassresa, särskilt när de vet att alla varit med och bidragit! Då blir Paddan, Liseberg och Universeum ännu roligare, skrattar Camilla!

 

Tre tips från Camilla:

 1. Välj något som är enkelt.

 2. Börja i tid! Då hinner du göra flera säljaktiviteter.

 3. Föräldrar är väldigt viktiga! Vi behöver uppmuntra och peppa våra barn.

 


Närheten till huvudstaden präglar självklart förorten Älvsjö, samtidigt som de flesta förknippar Älvsjö med Stockholmsmässan, som med sina cirka 100 stora mässor och events per år är nordens största mässanläggning. I Älvsjö ligger också Johan Skytteskolan – en kommunal skola med cirka 1000 elever i årskurs 0 till 9. Skolan, som har höga ambitioner och ett särskilt fokus på läsningen, erbjuder eleverna bland annat ett av Sveriges största skolbibliotek

Johan Skytteskolan klass 6A

Total förtjänst 26.642:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare17 st
Total förtjänst26.642 kr

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.