Klassresan till Kolmården blir fin avslutning

Efter alla år tillsammans är det snart dags för sjätteklassarna på Laggarbergs skola att bryta upp och börja högstadiet. Som avslutning gör de en resa till Kolmården som de själva sparat ihop till.

De kanske inte riktigt vet hur bra de har det, barnen på Laggarbergs skola utanför Timrå. Den gamla byskolan ligger på en höjd mellan sjön och skogen, pittoreskt som i Bullerbyn och med bara en klass per årskurs. 

Tomas Nilsson ser skolan från sitt fönster. Hans son går i sexan, och är en av dem som snart slutar.

– Det är en liten, trygg skola med personal som jobbat där länge. Till hösten väntar högstadiet där det är mer av både elever och hormoner, och dessutom har jag min arbetsplats alldeles bredvid. Det tycker sonen är lite jobbigt, skrattar Tomas. 

Som avslutning på tiden tillsammans bestämdes det att sexorna skulle spara ihop till en gemensam resa. Valet föll på Kolmården och en slags lägerskola med två övernattningar. De tar tåget på lördag morgon och är hemma sent på måndagen. 

– Det blir lite äventyr, de ska få vara med och mata djuren och så. Men framför allt ser de nog fram emot att få resa tillsammans med sina klasskompisar, även om det samtidigt är vemodigt, säger Tomas. 

Tidigt bestämdes det att eleverna med gemensamma krafter skulle spara ihop till kostnaden. Bland annat ordnades återkommande julmarknader med försäljning av bland annat hemgjord senap och godis. Men ytterligare tillskott till kassan behövdes och flera av föräldrarna hade stött på kakförsäljning i barnens idrottsföreningar eller i andra sammanhang.

– Jag har själv varit med och sålt kakor ett par gånger i innebandyklubben. Vi visste att det var lättsålt och snabb, pålitlig service. Det där kan annars vara lite trögt och knaggligt, har jag märkt på annat håll.

Till saken hör att Tomas hade glömt att informera sin sambo om att det var försäljning på gång. När hon skulle gå och hämta tidningen en morgon kom så en lastbil och stannade utanför huset, och snart stod hon där med en hel pall kakburkar.

­– Hon ringde mig och undrade vad det var frågan om, skrattar Tomas. Men jag bara delade upp alltsammans i plastpåsar, la in i bilen och körde till skolan. Själva hanteringen är hur enkel som helst, det är ingen belastning alls.

Och om det var något problem med själva försäljningen så var det att vissa sorter tog slut så fort, vilket ju inte kan ske om man säljer med katalog. På Tomas jobb hade vissa till och med krävt att få bli tillfrågade först – så att de skulle kunna välja sina favoritsorter.

– Det är så bra just med kakor – även om det inte är tillfälle att göra åt dem just då så kan man slänga in ett par burkar i frysen. Och så har man ett problem mindre till midsommar eller skolavslutningen eller vad det nu kan vara.  

 

Laggarbergs skola årskurs 6

Total förtjänst 4.860:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare19 st
Total förtjänst4.860 kr

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar


Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy