Att uppleva det nya Europa

I höstas var vi på en mycket minnesvärd och intressant skolresa till Tysklands huvudstad Berlin, berättar Lars Sköld lärare för klass 8C på Gullstensskolan i Gullspång.
Tack vare försäljning av kakor och lite andra aktiviteter kom klass 8C, då 9c, iväg på en skolresa med temat ”att uppleva det nya Europa”.

- Försäljning av Kakservices kakor är ett enkelt och smidigt sätt att tjäna ihop pengar till klassresan. Kakförsäljning är verkligen något jag kan rekommendera andra klasser att göra, menar Lars Sköld. Första måndagen i september gick bussen från Otterbäcken mot Tysklands huvudstad Berlin.

- Vi hann med mycket under dagarna i Berlin. Allt från disco till koncentrationsläger. På en sightseeingtur, med en svensk guide, fick vi se staden. I det fina vädret blev Berlin verkligt. Det vi förut hört talas om fick vi nu se. TV-tornet såg vi nästan hela tiden, vi besökte Checkpoint Charlie och skrev våra namn på en kvarstående del av Berlinmuren, berättar Lars.

- En bit utanför Berlin besökte vi ett stort skogsområde, Spreewald. I ett 1000 kilometer långt kanalsystem stakades vi fram av en "gondoljär" ca 7 km. I skogsområdet fick eleverna se hur man tar hand om skogen från planta till sågverk, säger Lars.

- På vägen hem till Sverige besökte vi koncentrationslägret Sachsenhausen, Tysklands första läger där mängder av människor fick sätta livet till. Det var väldigt nyttigt att få en inblick i det fasansfulla som hänt i detta koncentrationsläger, hävdar Lars.

- Trötta, men fulla av såväl roliga som fasansfulla intryck kom vi hem. En skolresa vi aldrig kommer att glömma var till ända, avslutar Lars Sköld. 

8C Gullstensskolan

Total förtjänst 17.240:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar2 st
Antal deltagare26 st
Total förtjänst17.240 kr

Antal sålda burkar – 4 i topp

Mammas Chokladbollar210 st
Kajsas Kafékakor210 st
Mormors Dubbla Chokladflarn210 st
Pappas Punschbollar210 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.