Säljtips – så här lyckas ni med er försäljning

Vi vill att det ska gå så enkelt som möjligt för er att sälja. Många av våra lag och skolklasser som har sålt säger att produkterna nästan säljer sig själva. Därför är det viktigt att ni på ett enkelt sätt kan nå ut till så många som möjligt genom att dela webshopen och visa upp säljkatalogen. 

Så här hittar du dina kunder

Besök släkt och vänner

Ta med säljkatalogen och dela webshopen till alla du känner, släkt, vänner och bekanta. Kakorna, knäckesticksen och godisburkarna är lättsålda och efterfrågade och det brukar finnas många som vill handla bara de får möjligheten att beställa. Tänk om alla du känner köper 3-5 burkar var, då blir det snabbt många sålda burkar.     
 

Sälj på föräldrars och bekantas arbetsplatser

Föräldrar och vänners arbetsplatser är bra ställen att sälja på. Här kan du t. ex. låta en säljkatalog ligga i fikarummet under några dagar så alla på arbetsplatsen hinner beställa. Samtidigt som du kan mejla ut en länk till din personliga webshop. Det finns flera säljare som sålt 20-50 burkar på en och samma arbetsplats.
 

Besök dina grannar

Att besöka sina grannar brukar också vara framgångsrikt. Besök inte bara de närmaste grannarna utan gärna hela området där du bor. Glöm inte att berätta att de stödjer dig och ditt lag/klass genom sitt köp.

Ta hjälp av familj och vänner 

Många lag/skolklasser som har sålt Kakservice produkter säger att de nästan säljer sig själva, speciellt om man låter kunderna få kika i säljkatalogen eller webshopen. Låt gärna familj och vänner ta med sig en säljkatalog till sina arbetsplatser och låt dom dela webshopen till sina bekanta så når ni ut till ännu fler.

Annelie, kontaktperson Tingsholmsgymnasiet

“Det visade sig gå jättelätt att sälja, så alla i klassen var väldigt positiva. Vi själva har ganska stor släkt och jag tog även med en säljkatalog till jobbet.”

- Annelie, kontaktperson Tingsholmsgymnasiet

För dig som redan fått infopaketet och endast vill ha fler säljkataloger

Dela din webshop

Nå fler kunder med sociala medier

Det absolut enklaste sättet att sprida ordet om er klass- eller laginsamling är att dela din personliga webshop via sociala medier. Skriv vad ni samlar ihop pengar till; en klassresa till Barcelona, en fotbollscup eller liknande. Sedan klistrar du bara in länken till webshopen i ditt inlägg. Då får du en bra och enkel text, tillsammans med en länk och trevlig bild.

— Elev i Kärraskolan, förtjänst 9460 kr.

”Jag sålde via Facebook och det gick jättebra. Min mamma delade mitt inlägg från min sida och sen delade någon av hennes vänner från hennes sida, för min mamma skrev att jag behövde hjälp med att sälja. På det sättet fick jag jättemycket beställningar.”

- Elev i Kärraskolan, förtjänst 9460 kr.

Vill ni också sälja våra populära produkter?

Beställ gratis infopaket

Bra försäljningsargument

För att lyckas med din försäljning är det bra att träna in några försäljningsargument som du presenterar när du ska sälja chokladbollar, knäckesticks eller några andra produkter. 

Här är några tips:

 • Berätta vad ditt lag/klass ska använda pengarna till, exempelvis ett träningsläger eller en klassresa.

 • Säg att de stödjer ert lag/klass genom sitt köp.

 • Visa upp säljkatalogen och säg att burkarna endast kostar 70 kr styck.

 • Berätta att det finns allt ifrån kakor, knäckebröd till godis - något för alla!

 • Produkterna är förpackade i fina burkar – utmärkta som present.

 • Leverans hem till dörren.

Låttsållda produkter till bra pris

“Kakservice har lättsålda produkter till bra pris. Det är inte säsongsbundet utan går att sälja när som helst under året. Många som handlade kommenterade också askarnas fina motiv, vilket gör att de uppskattas mycket”

- Kundcitat, NKI maj 2019

 
Film - Så här går det till
 

Gratis etiketter – tacka kunderna för deras stöd

Det är alltid roligt att kunna visa sin uppskattning till de som har handlat. Ni kan därför om ni vill skapa en helt egen etikett med er förening/skolas namn och logotyp på. Etiketterna beställer ni samtidigt som ni beställer era burkar.

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.