Utveckling, gemenskap och en glass i solen

Sova tillsammans, äta tillsammans, slappa tillsammans – och såklart spela tillsammans. Att åka på cup med sitt lag är en sammansvetsande upplevelse som spelarna i Wårgårda Innebandyklubb nu fått prova på för första gången. 

 

Åsa Lisevall började som ledare i sin dotters innebandyklubb för fem år sedan. Spelarna är födda 2002 eller 2003 och på sistone har det blivit så många medlemmar att man bestämt sig för att dela upp dem i två lag. 

– Det har varit underbart att se dem utvecklas; från att göra enkla passningar till att verkligen hitta sina positioner och skapa ett mer avancerat spel, säger Åsa. 

Vid sidan om träningen har ledarna ordnat olika aktiviteter och föreläsningar som på många sätt skapat ett sammansvetsat lag, men nu tyckte de också att det kunde vara dags för tjejerna att åka på en cup. De bestämde sig för att försöka spara ihop pengar till Varbergsspelen som gick av stapeln den 7-9 april. 

– Det är en häftig cup med lag från både Sverige, Norge och Danmark. Det var inte heller så långt bort, vilket vi såg som en fördel, säger Åsa Lisevall.

Många fantasifulla förslag på hur man skulle tjäna pengar till laget dök upp – någon föreslog försäljning av hemsnickrade insektshotell – men till slut föll valet på Kakservice och Åsa tog på sig rollen som försäljningsansvarig. Hennes egna barn hade sålt tidigare, genom skolan. 

– Resultatet har alltid varit över förväntan. Vi vet att det är ett fungerande koncept och att det är väldigt lättsålt. Jag tror att det beror på flera saker; dels är det fina burkar, dels är det gott och färskt och man kan köpa på sig och frysa in. Sen hade vi nog extra draghjälp av att vi sålde inför påsk. Lillans Lösgodis är en favorit inte minst i vår familj, säger Åsa Lisevall. 

Samtliga 20 spelare deltog i försäljningen. Åsa tror att de flesta sålde via familj och släktingar, inte minst på föräldrarnas arbetsplatser. Som försäljningsansvarig tyckte Åsa att det var skönt att det visade sig vara enkelt att komma igång och att sköta samordningen. 

Åsa Lisevall

– Varje gång jag beställt något har det kommit på en eller två dagar, och personalen är alltid väldigt tillmötesgående. Även betalningen har gått smidigt; de flesta som köpt har betalat med swish till föräldrarna, sedan har de vidarebefordrat en klumpsumma till ett konto vi haft speciellt för resan. 

Efter tre veckors försäljning levererades så 469 burkar kakor till föreningslokalen i Vårgårda utanför Alingsås. Det tog inte mer än en månad mellan beställningen av katalogerna till dess att hela laget var på väg till cupen i Varberg med hela vistelsen finansierad. Så fick innebandytjejerna till sist uppleva äventyret och den spelmässiga utvecklingen i att vara med i en cup. Men en av de stunder som stannat kvar i Åsa skedde utanför idrottshallen. En till synes enkel stund, men nog så viktig, finansierad av reskassan.

– Det var en solig dag. Vi köpte glass till alla tjejerna och gick ner och satte oss vid havet en stund. Det var roligt att ha möjlighet att bara göra en sån grej. 

 

Publicerad 2017-03-02

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.