Klimatkompensation

Så fungerar klimatkompensation

Klimatkompensation innebär att en viss mängd utsläpp av växthusgaser, som man inte lyckas reducera själv, klimatkompenseras genom åtgärder utanför den egna verksamheten. Det kan göras genom att investera i projekt för framställning av förnybar energi, energieffektivisering, genom trädplantering eller i projekt som bevarar skog.

Kort sagt kan man säga att de utsläppsminskningar som ett kompensationsprojekt skapar utgörs av skillnaden mellan de utsläpp som skulle ha skett utan projektet, och de minskade utsläpp som sker tack vare projektet.

Många klimatkompensationsprojekt ger utöver själva klimatnyttan fler positiva sociala och ekonomiska effekter i utvecklingslandet där projektet skapas. De kan skapa nya arbetstillfällen, förbättra hälsan hos lokalbefolkningen, ge ekonomisk trygghet och ge en mer stabil eltillförsel till lokalbefolkningen.

Läs mer om hur Kakservice arbetar med klimatkompensation.

Kontakta oss

Phone icon 031-27 22 20 Letter icon kundservice@kakservice.se SMS icon SMS: 0730-12 22 20 Clock Vardagar: 07:30-17:30

Kakservice AB
Bifrostg. 44
431 44 Mölndal

Tjäna pengar


Tips

Sidor

Vill du köpa produkter?

Köp produkter

Om Kakservice:

Sedan starten 1984 har vår affärsidé varit att erbjuda skolklasser och lag ett enkelt och riskfritt sätt att tjäna pengar.

Förtjänsten används till gemensamma mål såsom klassresor och träningsläger. Vi har genom åren haft över 62 000 grupper som samarbetat med oss, och tillsammans har de tjänat mer än 350 miljoner som bidragit till många roliga aktiviteter och minnen.

Miljödiplom Företagsvän logo AAA Logo Zero Mission Logo

Integritetspolicy