Vår historia

Hembageri – familjetradition i flera generationer

Att det blev just kakor och andra godsaker som de två uppfinningsrika tonårsgrabbarna Mikael Westerberg och Jan Truuväärt skulle komma att specialisera sig på känns i backspegeln som tämligen glasklart.

För egentligen börjar Kakservices historia redan under några varma sommardagar på 70talet. De två vännerna Mikael och Jan har sommarlov och är ute och kör motorbåt bland öar och skär i Fjällbackas skärgård. 

I de vackra naturhamnarna träffar de på seglare som lagt till och övernattat. Gästerna uppskattar friheten och enskildheten där ute, men pojkarna förstår att många ändå saknar de större hamnarnas service med färskvaror, tidningar och andra bekvämligheter – och vips har vännernas första affärsidé tagit form. Tillsammans lastar de båten full av nybakade frallor, kanelbullar och dagstidningar som de sedan säljer till de nöjda seglarna.

Den lyckade försäljningen ute i skärgården gav de båda unga herrarna blodad tand och en kort tid därefter gick de vidare och började sälja popcorn, godis och glass på sportarenorna Ullevi och Scandinavium i Göteborg.

Korsvägens Hembageri & Konditori 

Arne Westerberg

Men erfarenheten av kakor och bakverk slutar inte där. Mikaels far, Arne Westerberg, var bagare och drev under många år Korsvägens Hembageri och Konditori i Göteborg. I det lilla bageriet fick ofta hela familjen hjälpa till under semestrar och lov. År 1984 får så Mikael kontakt med Kjell Wiberg, en god vän till den bakande fadern. Kjell äger en kakgrossistfirma och Mikael börjar åka runt till olika Göteborgsföretag för att sälja kakor. Det går bra och tillsammans med Kjell utvecklar han företaget och riktar in försäljningen mot föreningar och skolklasser.

Sakta men säkert växer företaget och efter en tid inser Mikael att han behöver en kompanjon. Och vem kan då ligga närmare till hands än ungdomskamraten Jan Truuväärt? År 1985 startar de ett handelsbolag tillsammans.

Till en början sköter Mikael och Jan själva allt på företaget. Varannan dag turas de om att köra ut leveranser till föreningar och skolor och varannan dag om att sitta på kontoret och ta emot beställningar.

Ryktet om Kakservices omtyckta och lättsålda produkter och den goda förtjänst som kunderna gör när de säljer burkarna når snart vida omkring. Mikael och Jan kör ena dagen upp till Dalarna och andra dagen till Kalmar med sin skåpbil fullastad av kakburkar.

Verksamheten växer 

Under Kakservices första år låg kontoret på Norra Gubberogatan i östra delen av Göteborg. År 1988 ombildades så företaget till aktiebolag och fyra år senare hade verksamheten vuxit ur de gamla lokalerna och flytten gick någon mil söderut till området Åbro i Mölndal. Maj 2014 flyttade Kakservice några kilometer norrut till nya fräscha lokaler i den gamla lärarhögskolan som nu heter Pedagogen Park på Bifrostgatan 44. 

Kakförsäljning går i släkten! Numera arbetar både Mikaels systerson Robert Mattsson och systerdotter Caroline Mattsson inom företaget.
Både Robert och Caroline har en gedigen erfarenhet av kakförsäljning bakom sig.
Som tonåringar var det nämligen de som tog över den försäljning av bullar och frallor i Fjällbackas skärgård som Mikael och Jan en gång startade.

VM-kakan åter i sortimentet genom ett avtal med Svensk Handboll

VM- eller EM-kakan var ett projekt som Kakservice genomförde tillsammans med Svenska Fotbollförbundet i samband med fotbolls-VM och EM under åren 1990, 1992, 1994 och 2000. Burkarna som hade de svenska fotbollshjältarna på locket sålde fantastiskt bra och är idag samlingsobjekt för fotbollsintresserade nostalgiker.

Nu är det dags igen! Genom ett avtal med Svensk Handboll har kakservice tagit fram VM-kakan som officiell kaka för VM i handboll 2023. Genom avtalet med Kakservice når sporten ut till tusentals idrottsklubbar och skapar nyfikenhet för sporten.

Milstolpar
 

2022
Kakservice skriver ett avtal med Svensk Handboll och tar fram VM-kakan där burkarna, förutom kakor, innehåller ett magasin om herrlandslagets framgångsrika VM-historia och möjlighet att tävla om biljetter till finalen i handbolls-VM 2023.
2021
Vi utökar godissortimentet med Smillas Sursockrade Godisar som snabbt blir en försäljningssuccé.
Kapten Pelles
2017
Kapten Pelles Sjörövarlakrits lanseras och toppar listorna direkt bland dom mest populära produkterna.
Nya lokaler Pedagogen
2013
Nu dags för större lokaler igen, flyttlasset går till nya fina lokaler i Pedagogen Park i Mölndal.
Knäckesticksen Konrads Kalasknäcke och Josefinas Finknäcke som är ett bra komplement till kakorna och godiset lanseras och blir en succé.
2012
Mammas Chokladbollar
2002
Den absolut populäraste kakan Mammas Chokladbollar introduceras i sortimentet.
Storsäljaren Lillebrors Bästa kolablandning kommer in i sortimentet och blir snabbt efterfrågad hos alla
1998
Kakservice fortsätter att växa och behöver nu anställa fler medarbetare för att hinna med, två blir till fyra.
1994
Verksamheten växer och man behöver större lokaler, en flytt sker till Åbro i Mölndal.
1992
Första VM kakan togs fram, ett projekt som Kakservice genomförde tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet. Burkarna sålde som smör i solsken.
1990
Företaget växer och duon startar tillsammans ett handelsbolag som kom att utvecklas till ett aktiebolag och det Kakservice vi ser idag.
1985
Verksamheten utvecklas till att sälja bonnakakor, finska pinnar och havreflarn via föreningar och skolor och bolaget Kakservice har börja ta sin nuvarande form. Ryktet om goda och lättsålda kakor med god förtjänst sprider sig.
1984
Nu tar Mikael hjälp av sin ungdomskamrat Jan Truväärt för att sälja popcorn och godis till besökare på Ullevi och Scandinavium, vilket snart blir till en succé.
1982
Vännerna Mikael och Jans första affärsidé
1979
Mikael börjar tillsammans med sin vän Lars sälja frallor och bullar till övernattande seglare i natursköna Fjällbacka skärgård. Det visade sig att försäljningen var både uppskattat och lönsam vilket gav inspiration.
Arne Westerberg
1970
Arne Westerberg, Mikaels far, var bagare och drev framgångsrikt Korsvägens Hembageri och Konditori i Göteborg.

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.