Äntligen får vi åka iväg på cup!

I januari 2018 började Eskilstuna parasportförening med ytterligare en sport, parahandboll. Caroline Liwell är en av ledarna inom handbollen och hon berättar att alla i laget är sugna på att spela matcher och åka på cup. Flera cuper är äntligen tillbaka igen efter pandemin, så nu har laget börjat tjäna ihop pengar till en gemensam lagkassa för att kunna åka på cup tillsammans.

I Parasport Eskilstuna Handboll är de ca 25 spelare och 7 ledare. Spelarna är från 12 år och uppåt och har olika typer av funktionsnedsättningar. För att alla ska kunna vara med och spela parahandboll efter sina förutsättningar förekommer vissa anpassningar. I Parasport Eskilstuna har laget delats upp i en gul grupp och en blå grupp som tränar var för sig. Caroline Liwell har själv spelat handboll, och sedan Parasport Eskilstuna startade ett handbollslag har hon engagerat sig i föreningen.

Gemensam lagkassa för lika förutsättningar 

- Den 17 juni ska vi åka på Eken Cup. Det är en stor återkommande handbollscup i Stockholm. Då åker vi alla tillsammans och grupperna blandas! Det kostar ju att åka iväg på aktiviteter, våra spelare har väldigt olika förutsättningar och det är inte alla som har möjlighet att stå för kostnaden själv. Därför ville vi själva samla ihop pengar till en lagkassa, säger Caroline. 

Caroline har sålt kakor från Kakservice tidigare, med andra föreningar hon varit aktiv i. “Alla vet nog vad Kakservice är” säger hon och beskriver upplägget som ett vinnande koncept. Kakorna är enkla att sälja och Caroline har bara positiva erfarenheter från genomförda försäljningar. Däremot har det aldrig blivit såhär lyckat som när Parasport Eskilstuna Handboll genomförde sin försäljning av kakor för att tjäna pengar till laget.

Sålde över 700 burkar

- Vi var helt chockade! Nu sålde vi över 700 burkar! Vi trodde aldrig att vi skulle sälja så mycket, vi sa att det är bra om man i alla fall kan sälja en burk var. Jag tror att någon sålde så mycket som 52 stycken burkar. Spelarna tyckte det var jätteroligt att sälja kakor, och det är ju extra roligt att sälja när det går så bra, säger Caroline.

Det var många som engagerade sig i försäljningen. Både ledare och föräldrar delade länken till webshopen på sociala medier, och sedan var det många som i sin tur delade detta vidare. Även katalogerna spred sig då några tog med sig ett exemplar till sin daglig verksamhet, skola och några till sitt jobb. Länken till webshopen gjorde att släktingar runt om i hela Sverige kunde beställa kakor och stötta laget. Sedan hjälptes man åt att skicka burkarna till de personer utanför Eskilstuna som beställt kakor. 

- Det var roligt att vi fick sådan spridning på sociala medier och att det var många som ville stötta laget, både släktingar till spelare och personer som vi inte känner alls. Vi är väldigt överraskade över att försäljningen gick så bra. Vi kommer alldeles säkert genomföra en försäljning med Kakservice igen, men vi får nog vänta lite så att alla hinner äta upp sina kakor, avslutar Caroline.  

 

Parasport Eskilstuna Handboll

Total förtjänst 21.000:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare26 st
Total förtjänst21.000 kr

Kontakta oss

  • Vardagar: 07.30-17.00
  • Kakservice AB
    Kunskapsgatan 9
    431 44 Mölndal
  • Miljödiplom
  • NPA
  • Friends företagsvän
  • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.