Fotbollslaget som blir extra energiska av kakor

Värdeorden i Mölnlycke IF är respekt, glädje, utveckling och gemenskap. Föräldragruppen till tjejerna i F11 fokuserar extra mycket på just gemenskap, för när den är stark kommer det andra automatiskt. De 30 energiska tjejerna i fotbollslaget Mölnlycke IF F11 fyller 12 år i år, och gör många aktiviteter tillsammans för att öka sammanhållningen i laget. För att få ihop pengar till laget har tjejerna en favoritaktivitet, att sälja kakor! 

- Vi har testat att sälja olika typer av produkter men det som tjejerna tycker är roligast att sälja är kakor, därför brukar vi sälja med Kakservice. Nu har Mölnlycke IF F11 genomfört fyra försäljningar av kakor och vi planerar för en femte under hösten. Det är lättsålda produkter och det finns något för alla. Vi har spelare i laget som är allergiska och då blir man ju lite begränsad, men i Kakservice sortiment finns något för dem också och det uppskattar vi, säger Leonie Ekergren som är förälder till Elin i Mölnlycke IF F11. 

Aktiviteter utanför träningen 

Föräldragruppen består av några föräldrar som fungerar som projektledare och planerar för aktiviteter, cuper och materialinköp med mera. Föräldragruppen är en avlastning för tränarna och gör det möjligt för tjejerna att genomföra en mängd aktiviteter som ligger utanför träningen men ändå är relaterade till deras stora intresse - fotboll! Tillsammans åker de och tittar på fotbollsmatcher, har övernattningar, meet-and-greet med damlaget och fler spännande aktiviteter. Som när det fick fotograferas med Champions League-pokalen när den var i Göteborg 2021. 

- Inkludering i laget är otroligt viktigt och vi försöker jobba hårt för att hela tiden öka tjejernas gemenskap. I laget finns både de som spelat fotboll sedan de var 5 år, och de som nyss börjat. För dessa 30 tjejer handlar det just nu om att ha väldigt roligt tillsammans. Vissa är mer tävlingsinriktade än andra, det är en bra blandning i gruppen. Det är ett energiskt gäng tjejer som verkligen kämpar.” säger Leonie. 

Säljer utifrån egna förutsättningar

Det är Leonie som administrerar försäljningarna som Mölnlycke IF F11 genomför med Kakserivce. Inför varje gång samlar hon laget för att motivera spelarna och påminner om vilka aktiviteter som kommer framöver, så att de vet vad de samlar in pengar till. De sätter inte upp något minimum på hur många burkar med kakor varje spelare ska sälja, utan de genomför kakförsäljningen utifrån sina egna förutsättningar. Däremot brukar de ha en liten tävling som motivation. Till exempel att alla som säljer fler än 20 stycken burkar är med i en utlottning av ett fint pris. 

“Alla är duktiga på att sälja kakor. Sedan finns det alltid några som är superbra och säljer hur mycket som helst! Att alla pengarna de tjänar går till laget gör att de flesta blir väldigt taggade på att sälja många kakburkar. För att de skulle få lite koll på några av kakorna, knäcket och godiset som de säljer hade vi en provsmakning vid en övernattning i klubbstugan. Kajsas Kafékakor var en av sorterna de testade då, och de märktes tydligt att de sålde fler Kajsas Kafékakor efter det.” berättar Leonie. 

Lättsålda kakor och bra förtjänst 

Stor del av det som F11 säljer sker med den fysiska katalogen. Många knackar dörr i området där man bor och tar upp beställningar med hjälp av katalogen. De som till exempel har familj och släkt som bor lite längre bort använder länken till den personliga webbshopen för att sälja kakor, och skickar då länken till personer man känner. 

“Kakorna är lättsålda, det är nog delvis för att det är en förbrukningsvara och för att en burk med kakor inte är så dyr. Vi känner att vi får behålla en bra peng till laget när vi säljer med Kakservice, så vi är väldigt nöjda. Just nu samlar vi in pengar till nya matchställ till tjejerna och träningsjackor till tränarna, och även till en cup som tjejerna vill vara med i.” avslutar Leonie.

 

Tre tips från Leonie

 1. Ha en provsmakning med några olika sorters kakor för deltagarna som ska sälja. Då kan de tipsa kunderna om kakor de själva tycker är goda, och de blir lättare att sälja.

 2. Berätta för gruppen om varför de ska genomföra en försäljning och vad pengarna kommer att gå till. Det är alltid lättare att göra något när man förstår varför man ska göra det. 

 3. Motivera gruppen med att det finns ett pris att vinna och belöna de som sålt extra mycket, så skapas lite tävlingskänsla i försäljningen. 

 

Skribent: Micaela Angerheim

 

Mölnlycke IF F11

Total förtjänst 16.308:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare32 st
Total förtjänst16.308 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.