Ett av världens största event inom gymnastik

Med ett halvår kvar till Gymnaestradan, världens största gymnastikevenemang utan tävlingsmoment, är förberedelserna i full gång. Just nu tränar flera ungdomar från Rödebygymnasterna ihop med andra föreningar från södra Sverige. Tillsammans ska de genomföra en uppvisning i truppgymnastik under Gymnaestradan i början av augusti. De har ett tydligt mål som kräver mycket träning, men det krävs också pengar för att kunna resa till Amsterdam och delta på eventet.

- Jag och min sambo har tillsammans sju barn så vi har varit med om att samla in pengar till lagkassor och klasskassor tidigare. Därför visste vi att det fungerar bra att sälja kakor från Kakservice. Produkterna är lättsålda och Kakservice har dessutom en väldigt bra försäljningssida som gör det lätt för mig att administrera försäljningen, och det är enkelt för kunderna att beställa kakorna digitalt, säger Hanna.

Ut på äventyr tillsammans 

Man kan vara med i Rödebygymnasternas truppgymnastik från det att man fyllt 8 år. Tilma som är dotter till Hanna fyller snart 15 år och tränar till vardags med ungdomar i hennes egen ålder. Den trupp med gymnaster som satts samman för att delta på Gymnaestradan i Amsterdam är i blandade åldrar. Detta blir ett sammanhang för att träffa nya människor och uppleva ett riktigt äventyr. Självklart också för att få hålla på med det som är allra roligast - truppgymnastik! 

- Vi har relativt kort tid på oss med tanke på att det är ganska mycket pengar vi behöver tjäna in. Själva resan och övernattningarna kostar, även deltagandet på eventet och vissa kvällsgalor som gymnasterna vill vara med på. De försäljningar av olika produkter som vi genomfört har överlappat varandra. Vänner och jobbarkompisar börjar kanske bli lite trötta på oss nu, med dom stöttar oss ändå väldigt bra faktiskt. När vi sålde kakor visste många direkt vad de ville ha, de kunde sortimentet från Kakservice och hade sina favoriter, säger Hanna. 

Enkelt för alla 

Priset på kakburkarna nämner Hanna som en framgångsfaktor till att produkterna är enkla att sälja. 70 kr per burk är ett bra pris, och oavsett om man vill ha Kålles Kolabollar eller Dagnys Dammsugare har alla burkar samma pris. Det gör det enkelt för alla. Det är lätt för barnen som säljer att hålla koll på vad kakorna kostar, och det blir tydligt för kunderna. Kakor är något som alla barn kan sälja själva, det är ingen krånglig produkt. 

- Det som jag tror barnen tycker är roligast med att sälja kakor och tjäna pengar till resan är att få känna en positiv ansvarskänsla. Att de tjänar pengar gör att resan blir genomförbar. Det blir också en känsla av samhörighet för alla inblandade, alla bidrar med det man kan. Eftersom att det gick så bra med försäljningen denna gången vore det roligt att sälja kakor ytterligare en gång till våren, säger Hanna. 

Tilma och de ca 20 deltagarna från Rödebygymnasterna var flitiga med att sälja kakor. De använde den fysiska katalogen för att knacka dörr, och nyttjade sociala kanaler för att sprida länken till webshopen. Nu väntar mycket träning och eventuellt lite mer försäljning innan gymnasterna kan njuta av ett fullspäckat event i Amsterdam, med allt från uppvisningar till kvällsgalor. 

Tre tips från Hanna för att tjäna pengar till föreningen

 • Det gäller att vara ute i god tid och vara först på bollen vid terminsstart. 

 • Håll uppe engagemanget med en peppande anda, och uppdatera kontinuerligt de som säljer om hur det går för gruppen. 

 • Var tydlig med hur mycket pengar som krävs för att nå målet, så att man vet hur mycket mer som behöver samlas in.

 

Skribent: Micaela Angerheim

 

 

Rödebygymnasterna

Total förtjänst 18.252:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Antal deltagare17 st
Total förtjänst18.252 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.