Att skapa en god stämning är a och o för att forma ett bra fotbollslag

Att skapa en god stämning är a och o för att forma ett bra fotbollslag. Det har tränare och föräldrar i Frändefors IF förstått och valt att låta laget sälja kakor för att kunna åka på roliga och lärorika fotbollscuper.

Förra sommaren åkte hela laget till Danmark och deltog i Dana cup. En upplevelse som killarna levde länge på!

Det är fullt ös när Frändefors IF:s pojkar 14, 15 och 16 år tränar på Nolskogsvallen i Frändefors. Trots snålblåst och bara drygt 10 graders värme springer en del av grabbarna i shorts och T-shirt och verkar inte alls bekymrade över den råkalla höstluften.

Stämningen i laget känns kamratlig och spontan även om killarna är födda olika år och inte går tillsammans i skolan. Ett led i att skapa en god stämning har varit att åka på fotbollscuper tillsammans och den senaste tiden har laget deltagit i både Polkagris cup i Gränna och Dana cup i danska Hjørring.

– Att åka iväg med laget och spela fotboll och träffa andra ungdomar har varit väldigt omtyckt bland killarna. För att göra resorna möjliga har de sålt kakor och godis för Kakservice i tre omgångar, berättar Gerd Wennerdahl, mamma till Jesper Wennerdahl, målvakt i laget.

Kul att tjäna pengar 

Sammanlagt har grabbarna sålt 864 burkar och fått ihop drygt 16 000 kronor till lagkassan.

– Jag tror att de tycker att det är ganska roligt att knacka dörr och sälja, säger Gerd och följer med en fotbollsmammas vana blick grabbarna som övar passningsspel på planen. Om inte annat så vet jag att de tycker att det är kul att tjäna pengar till laget för att göra roliga saker efteråt.

– Och skulle vi inte få sålt allt så äter jag gärna upp resten, allra helst kolorna, ropar en av killarna när han kort stannar till och tar en klunk ur en av vattenflaskorna på bänken.

Högre division 

I år slutade laget trea i Dalslands division 2-serie – en placering som tränare Joakim Johansson är nöjd med. Nästa år har killarna chans att spela i 1:an, men Joakim och tränarkollegan Johan Aghem har inte riktigt bestämt sig för hur de ska göra.

– I år har serien tre divisioner, vilket är nytt. Lagen får ha spelare som är mellan 13 och 17 år och vanligtvis spelar de yngsta i den lägsta divisionen och de äldre i de högre. Men vi är en liten förening så vi har fått slå ihop tre årskullar för att få ihop ett lag, förklarar Joakim.

Joakim och Johan har inte själva engagerat sig i pojkarnas kakförsäljning, men de har båda köpt och provmakat sig igenom stora delar av sortimentet.

– Och så har vi roat sett på när de släpat på sina burkar, säger Johan retsamt.

Försäljningshjälp 

Alla lagmedlemmar har deltagit i försäljningen av kakburkarna och dessutom har killarna fått hjälp av en driftig mamma som jobbar på ett stort sjukhus i länet. På nolltid spred sig nyheten om de goda kakorna bland personalen och beställningarna ramlade in.

Inom kort kommer även de yngre barnen i Frändefors IF börja sälja Kakservice produkter för sina lag och det efter att Gerd med flera rekommenderat deras föräldrar att prova på.

– Troligtvis kommer vårt lag att sälja igen också. Killarna vill ju gärna hitta på roliga saker tillsammans och vi är så nöjda med både servicen och förtjänsten så det tvekar vi inte inför, avslutar hon.

Frändefors IP

Total förtjänst 16.120:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare15 st
Total förtjänst16.120 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Mammas Chokladbollar263 st
Lillebrors Bästa Kolablandning123 st
Lillans Lösgodis88 st
Tomtemors Pepparkakshjärtan70 st
Morfars Makalöst Mumsiga Chokladkex (produkt utgått)70 st

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.