SökMina sidorBeställ gratis infopaket

I egna stugor på Gotland

Klass 9A var i maj på en underbar skolresa till Tors Gård på Gotland, berättar Marie Torvaldsdotter, aktiv förälder i klass 9A på Stenbocksskolan i Boxholm.
Den största delen av pengarna till skolresan har klass 9A fått ihop genom försäljning av kakor och kolor.

- Vi har sammanlagt sålt fyra laddningar. Kakservices produkter är verkligen lättsålda. Särskilt Lillebrors kolor är väldigt populära, menar Marie. I fyra dagar var klass 9A på Gotland.

- Vi åkte färja från Oskarshamn och bodde i egna stugor på Tors Gård. Mat ingick och aktiviteter anordnades av researrangören, säger Marie.
- När vi kom fram tog sig ungdomarna ett dopp i ett underbart vackert kalkstensbrott.

Det var härligt efter den långa resan som startade redan klockan fyra på morgonen med buss hemifrån, berättar Marie. Under Gotlandsvistelsen hann klassen med mycket.

- Torsdag kväll var det pilbågsskytte, prickskytte och yxkastning. Fredag: skattjakt, cykeltur till Visby och höghöjdsbana mellan tallarna åtta meter upp i luften. Det var MYCKET spännande (även om vi vuxna avstod!!).

På lördagen bar det iväg till Kneipbyns vatten- & lekland. Efter lunchen var det heldag i Visby. På kvällen var det beachvolleyboll, tennis, fotboll etc. Efter att ha städat på söndagen var det dags för Fornmuseet inne i Visby och senare på kväll hemfärd, säger Marie.

- Klassen kommer att ha ett bestående minne av den trevliga resan under resten av livet, avslutar Marie Torvaldsdotter.

9A Stenbocksskolan

Total förtjänst 24.194:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar4 st
Antal deltagare24 st
Total förtjänst24.194 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning438 st
Mormors Dubbla Chokladflarn245 st
Kajsas Kafékakor140 st
Morfars Makalöst Mumsiga Chokladkex (Utgående produkt)140 st
Farfars Favoriter70 st
Stäng fönster