Årlig Lisebergsresa för 250 elever

Årskurs 7-9 på Mosstorpskolan i Skärblacka i Norrköpings kommun har en speciell tradition. På avslutningsdagen varje år åker alla elever till Liseberg för att tillsammans fira avslutningen och det gångna skolåret. Traditionen har pågått i över 25 år och utvecklats till ett så stort projekt att det nu drivs av en förening med aktiv styrelse. Föreningen heter Mosstorpskolans Lisebergsresa och består av föräldrar till eleverna. En annan tradition är att föreningen varje år säljer kakor med Kakservice, för att tjäna ihop pengar till resan för de 250 eleverna.

Ser fram emot resan i flera år 

“I över 25 år har elever från Mosstorpskolan åkt till Liseberg på avslutningsdagen. Resan kom till genom eldsjälar på skolan som ville att eleverna skulle fira avslutningen på en plats där det inte florerar alkohol. Varje år är det cirka 250 förväntansfulla elever som åker till Liseberg tillsammans med några föräldrar. Vi brukar fylla 6-7 bussar.” berättar Ann Förare som är ordförande i föreningen. “Idag pratar eleverna inte längre om att festa på avslutningskvällen, utan om resan till Liseberg. Eleverna som går i årskurs 4-6 på Mosstorpskolan längtar tills de börjar i sjunde klass för att få åka med på Lisebergsresan.” tillägger Ann Flyckt som är ledamot i föreningen. 

Ann och Ann som båda valt att engagera sig i föreningen har barn som går i högstadiet på Mosstorpskolan. Elias Flyckt går i årskurs 8 och Signe Förare går i årskurs 9. “Att sitta i styrelsen innebär bland annat att man hjälper eleverna att få ihop pengar till resan genom att jaga sponsorer, fixa aktiviteter som drar in pengar, men även genom att hålla i försäljningar av olika produkter som till exempel Kakservice. Det innebär också att hjälpa till praktiskt med att boka bussar, ge information till alla elever och föräldrar, göra bussindelningen samt att följa med till Liseberg under examensdagen och stötta eleverna under hela resan.” säger Ann Flyckt.

Enkelt att engagera eleverna i försäljningen 

“Genom att vara med i styrelsen tar vi på oss ett ansvar att föra denna tradition vidare till elever som börjar på skolan efter våra egna barn. Detta är ett roligt sätt att lära känna andra föräldrar, och även elever eftersom vi åker med på resan.” säger Ann Förare. Både Ann och Ann hade tidigare sålt kakor med Kakservice i olika klasser och idrottsföreningar. I föreningen Mosstorpskolans Lisebergsresa har man genomfört försäljningar med Kakservice i många år eftersom att produkterna är lättsålda och ger en bra förtjänst. De har tagit beslut om att fortsätta med detta eftersom det är enklare att engagera eleverna när det är produkter som ungdomarna själva tycker om.

Bästa tipset är att använda webshoppen 

“Det har gått bra att sälja kakor! Vi säljer med Kakservice varje år och det brukar resultera i mellan 25 000-30 000 kr till kassan. Det fungerar så smidigt, och med Mina sidor har det blivit väldigt lätt att lägga in alla ordrar. Mitt bästa tips är att ta in så många ordrar som möjligt via webshoppen. Det är smidigt och enkelt, och underlättar verkligen arbetet.” säger Ann Förare. 

På frågan om hon skulle rekommendera Kakservice till andra svarar Ann såhär. “Jag kan varmt rekommendera att sälja från Kakservice just för deras service och hjälpsamhet. Och att de har väldigt goda kakor skadar ju inte.” Ann Flykt tillägger att hon kan rekommendera Kakservice eftersom att det är lättsålda produkter och en bra förtjänst. “Vi har haft en mycket positiv upplevelse av att sälja kakor, godis och knäcke. Alla på Kakservice är så trevliga, positiva och serviceinriktade. När man ber om hjälp är inget omöjligt.” säger Ann. 

Favoriterna i sortimentet 

“Det händer ju ibland att något inte går riktigt som man tänkt sig, men då har vi alltid fått bra och snabb hjälp. All kontakt vi haft med Kakservice har varit bra. De har varit hjälpsamma både innan, under och efter försäljningen. Det som fungerar bäst är Mammas Chokladbollar, Mormors Chokladflarn, Lillans Lösgodis, Kålles Kolabollar och Veronikas Ost- & Vitlöksknäcke.” säger Ann Förare. Vid senaste försäljningen tjänade klasserna ihop 52 470 kr som går direkt till Lisebergsresan. “Det är ganska mycket jobb innan och under resan, men det är värt det när man ser våra härliga ungdomar på Liseberg, som är glada och har roligt utan alkohol.” avslutar hon. 

 

 

Mosstorpskolan åk 7-9

Total förtjänst 52.470:-

Försäljningsfakta

Total förtjänst52.470 kr

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.