Kakor fyllde innebandytjejernas lagkassa

För första gången har innebandylaget Vallentuna IBKs tjejer genomfört en lagförsäljning. De ville sälja en produkt de själva kunde stå för, och visste att de gillade kakorna från Kakservice. Tjejerna sålde så många kakburkar att de tjänade ihop hela 18 000 kr till laget. Tillskottet i kassan gjorde att de fick möjlighet att anmäla sig till en innebandycup med övernattning, så nu tränar de för fullt inför Storvretacupen. 

- Det är lätt att tro att pengarna i lagkassan kommer från medlemsavgifter, men lagkassan är något som vi själva måste tjäna in. Tjejerna säljer Bingolotter och står i kaféet för att tjäna pengar, men nu kände vi att vi behövde få in lite mer till kassan. Därför ville vi göra en försäljning med laget. När jag beställde ett infopaket från Kakservice fick vi ett smakprov och information om hur enkelt det var att genomföra en försäljning med laget. Det gjorde att vi bestämde oss för att köra med Kakservice, berättar Johanna Gustafsson.

Tjejerna i Vallentuna IBK består av ett härligt gäng tjejer i 10-12 års ålder som spelat innebandy olika länge. Vissa började i klubben när de var 4 år och andra har spelat några månader. Johannas dotter Tilde har fått innebandyintresset från sin pappa, och Johanna som har en bakgrund inom fotbollen stöttar upp som hjälptränare när det behövs. När man är uppväxt med föreningslivet faller det sig naturligt att engagera sig i barnens aktiviteter och lag. 

Många fördelar som förenklade försäljningen 

- Det fanns så många fördelar med produkterna från Kakservice som gjorde försäljningen enkel. Att alla produkter kostar lika mycket är en stor fördel, det gjorde det enkelt för alla. Burkarna är också relativt billiga, 70 kr är inte jättemycket pengar så de allra flesta har råd att köpa en burk för att stötta laget. När vi frågade om de ville köpa var det många som sa att de inte äter kakor och godis, därför är det så bra att det även finns knäcke att välja på. Vissa köpte burkar för att ge bort eller bjuda på, det är en perfekt produkt som passar alla, säger Johanna. 

När spelarna berättade för släkt och vänner att de sålde kakor från Kakservice var det flera gånger som reaktionen blev - äntligen, då vet vi precis vad vi ska ha! Johanna upplevde att kakorna och godiset var mycket uppskattade, och hennes egna favorit är Veronikas Ost- & Vitlöksknäcke. 

- Det finns så mycket gott att välja bland att många har svårt att bestämma vad de ska köpa. 

Digital försäljning med den personliga webbshopen 

Johanna och ytterligare en förälder tog ansvar för försäljningen och rådde spelarna att sköta så mycket som möjligt digitalt. Alla spelarna fick var sin inloggning till en personlig webbshop, och det gjorde att Johanna kunde följa lagets totala försäljning som registrerades digitalt. Samtidigt användes de fysiska säljkatalogerna som ett komplement, bland annat av dottern Tilde som gick runt och knackade dörr i området själv. Beställningarna från säljkatalogen lade varje spelare sedan in digitalt för att sammanställa sin totala försäljning på ett ställe. 

- Tjejerna tyckte nog att det roligaste var att alla pengarna de tjänade gynnar dem själva, att det gör att vi kan hitta på mer roliga saker med hela laget. Vid nästa försäljning blir det nog ännu enklare att motivera spelarna, när de vet vad vi gjort för pengarna vi samlade ihop denna gången. Vi har märkt att det är viktigt att vara tydliga mot alla föräldrar om varför vi gör detta, att det är till vår egen vinning. Alla är inte vana vid föreningslivet och att man ibland behöver göra en sådan här grej. Om vi skulle gjort något annorlunda hade vi väntat några veckor med försäljningen för att hinna grunda idéen ännu mer hos föräldrarna, säger Johanna. 

Leverans av 600 kakburkar 

Det gick fantastiskt bra för laget som tillsammans sålde över 600 burkar och tjänade drygt 18 000 kr. “Det enda som var lite jobbigt med försäljningen var att få hem 600 kakburkar som fyllde garaget. Som tur var tyckte mina barn att det var ganska kul att sortera burkar, så det gick bra.” säger Johanna glatt. Medan tjejerna i Vallentuna IBK nu tränar för kommande innebandymatcher har Johanna som läser till förskollärare siktet inställt på att slutföra sin C-uppsats om barns rörelse. Hon berättar engagerat hur forskning visar att om man rör på sig som barn tenderar det att hänga med i vuxen ålder. Ett otroligt viktigt ämne för vår hälsa och för föreningslivet!  

 

Tips från Johanna 

 1. Använd ett föräldramöte för att informera alla föräldrar om idéen att genomföra en försäljning. Berätta varför ni vill göra en försäljning, och att mer pengar i lagkassan gör att spelarna får uppleva fler roliga aktiviteter. 

 2. Låt barnen knacka dörr och ringa runt själva. De lär sig att ta ansvar och växer med uppgiften. 

 3. Kakservice rekommenderar att hålla försäljningstiden till mellan två och tre veckor, och detta fungerade väldigt bra för laget. Det gjorde att de som beställde kakor tidigt under perioden inte behövde vänta alltför länge på sin leverans. 

 

Skribent: Micaela Angerheim

 

Vallentuna IBK

Total förtjänst 18.390:-

Försäljningsfakta

Antal försäljningar1 st
Total förtjänst18.390 kr

Kontakta oss

 • Sommaröppettiderv26 - v27:  07.30 - 15.00
  v28 - v30:  08.30 - 15.00
  v31:  08.30 - 16.00
  v32:  07.30 - 17.00 (vanlig tid)

  Ha en fin sommar!
 • Kakservice AB
  Kunskapsgatan 9
  431 44 Mölndal
 • SUSA - Svensk Miljöbas
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.