Pengarna gav laget en resa till värmen

Femtonåringarna i fotbollslaget Eskilsminne IF har sålt kakburkar vid tre tillfällen på ett och ett halvt år. Pengarna laget tjänade skall användas till en Cypernresa i höst.Vissa av dem har redan fått ihop till hela resekostnaden.

Det kan vara mycket som drar, när man är femton år. Det kan vara en utmaning att hålla samman ett fotbollslag med spelare i den åldern, inte minst med tanke på att vissa avancerar till damlaget.

Elisabeth Lundmark och de andra fotbollsföräldrarna i Helsingborgsklubben Eskilsminne IF kände att det fanns behov av en aktivitet som skapade sammanhållning och gemenskap. 

– Vi kom fram till att det kunde vara bra med en resa som både innehöll träning och nöjen. Och eftersom det var aktuellt att åka på höstlovet ville tjejerna gärna resa till något varmt land. Därför bestämde vi oss för Cypern, säger Elisabeth.

Smidig process

Elisabeth hade hört talas om Kakservice och fått intrycket att det var ett smidigt sätt för laget att tjäna pengar på. För ett och ett halvt år sedan drog de så igång den första försäljningen. Elisabeth ringde och beställde 25 kataloger som kom dagen efter. 

– De har varit fantastiskt trevliga och tillmötesgående på Kakservice måste jag säga. Vi valde att sälja med katalog eftersom vi ville ge folk möjligheten att välja mellan alla sorter. 

På nästkommande träning fick spelarna varsin katalog och därefter hade de tre veckor på sig att sälja. Sedan samlade Elisabeth in alla beställningar och lade ordern. Tre dagar senare kunde tjejerna och föräldrarna hämta upp burkarna hemma hos Elisabeth.

– Alla har varit väldigt nöjda med hela processen. Alltsammans har löpt på helt utan problem från början till slut och vissa har sålt femtio, sextio burkar varje gång.

Pengar behövs alltid

Laget har även sålt exempelvis rabatthäften samt tjänat tre hundra kronor per gång genom att hjälpa till på Helsingborg IF:s allsvenska matcher. Reskassan har varit delvis gemensam, dels individuell. 

– Några tjejer har redan tjänat ihop till hela resekostnaden, och då har de fortfarande sommaren på sig. Men de ska ju också resa till Gothia cup, så pengar behövs alltid, säger Elisabeth.

Elisabeths dotter Linnéa har redan börjat se fram emot resan i höst. De ska bo strax utanför Larnaca och förhoppningen är att hitta ett lokalt lag som de kan spela mot. 

– Men framför allt ska de ha roligt tillsammans. Det är det viktigaste, säger Elisabeth.

Eskilsminne IF, Helsingborg

Total förtjänst 32.520:-

Eskilsminne IF, Helsingorg - Laget tjänade totalt 32 500 kr

Eskilsminne IF, Helsingorg - Laget tjänade totalt 32 500 kr

Eskilsminne IF, Helsingorg - Laget tjänade totalt 32 500 kr

Försäljningsfakta

Antal försäljningar3 st
Antal deltagare21 st
Total förtjänst32.520 kr

Antal sålda burkar – 5 i topp

Lillebrors Bästa Kolablandning222 st
Mormors Dubbla Chokladflarn197 st
Mammas Chokladbollar190 st
Dagnys Dammsugare139 st
Josefinas Finknäcke130 st

Kontakta oss

 • Vardagar: 07.30-17.00
 • Kakservice AB
  Bifrostg. 44
  431 44 Mölndal
 • Miljödiplom
 • Zero mission
 • NPA
 • Friends företagsvän
 • AAA

Vi erbjuder klasser och lag möjlighet att enkelt tjäna pengar och förverkliga drömmar.